Κύπρος: Λαϊκή οργή κατά Καμμένου-12 άτομα τον γιούχαραν και... συνελήφθησαν

Κύπρος: Λαϊκή οργή κατά Καμμένου-12 άτομα τον γιούχαραν και... συνελήφθησαν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:12 Δημιουργία 20/07/18, 14:06

Στο... πετσί του ένιωσε τη λαϊκή οργή για τη συμφωνία των Πρεσπών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά την παρουσία του στην Κύπρο, η οποία ήταν επεισοδιακή, αν σκεφτεί κανείς ότι 12 άτομα συνελήφθησαν για εξύβριση, κατόπιν καταγγελίας του μικρού κυβερνητικού εταίρο.

Ο ΥΠΕΘΑ, ο οποίος δέχτηκε έντονη αποδοκιμασία για τη συμφωνία καταχώρησης του ονόματος «Μακεδονία» στα Σκόπια, προσέφυγε στον αστυνομικό σταθμό του Αγίου Δομετίου, για να καταγγείλει ότι έπεσε θύμα εξύβρισης από τρία πρόσωπα στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής τελετής στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Ο ίδιος μετείχε συγκεκριμένα στην τελετή για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Μάνας των Αγνοουμένων, με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσία του στην εκδήλωση εξόργισε κάποιους από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι ύβρισαν τον Πάνο Καμμένο για την συμφωνία των Πρεσπών.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα συνελήφθησαν για πρόσκληση ανησυχίας και για δημόσια εξύβριση.

Κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα δύο αδικήματα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο μεταξύ, ανάλογο επεισόδιο σημειώθηκε και σήμερα το πρωί στην Εκκλησία της Φανερωμένης στη Λευκωσία κατά την έξοδό του, μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του 1974. Εννιά άτομα, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Λευκωσίας και ανακρίθηκαν για εξύβριση του υπουργού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για εννέα φοιτητές.

Αν σου άρεσε κάνε