Είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο, τόνισε η Σπυράκη

Είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο, τόνισε η Σπυράκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:47 Δημιουργία 20/07/18, 19:43

Για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και το αίτημα της ΝΔ για την άμεση διεξαγωγή εθνικών εκλογών μίλησε η Μαρία Σπυράκη την Παρασκευή, σε συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος στο ρ/σ Focus και στο TV100, στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Σπυράκη εξήγησε ότι ήδη βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο καθώς έχουν οριστεί οι Ευρωεκλογές και οι τοπικές εκλογές, στις 26 Μαΐου. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι αξιωματική αντιπολίτευση διεκδικεί τη διενέργεια εκλογών όσο νωρίτερα γίνεται καθώς αυτός θα είναι το καλύτερο πρώτα και βασικά για όλους τους Έλληνες. Πρόσθεσε, δε, ότι επειδή η Κυβέρνηση έχει εξαντλήσει πια όλα της τα όπλα έφτασε μέχρι και την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2004, (σ. σ. Για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών) να επιχειρήσει να την παρουσιάσει σαν δική της.

Σημείωσε πάντως ότι στη ΝΔ συνέδεσαν άμεσα την κατάτμηση της Β’ Περιφέρειας της Αθήνας με το δικαίωμα παροχής ψήφου στους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και έφυγαν από την Ελλάδα και ζουν στο εξωτερικό. «Η Κυβέρνηση δεν τόλμησε, εμείς τολμήσαμε. Εμείς επιμένουμε, εμείς θα το επαναφέρουμε, και θα θέσουμε, όπως είπε χθες και ο Κ. Μητσοτάκης, όλους τους Βουλευτές μπροστά στις ευθύνες τους. Ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές. Επιτρέψτε μου να πω ότι είναι πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν δέχεται την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, την ψήφο δηλαδή των Ελλήνων που έφυγαν από την Ελλάδα για να δουλέψουν στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης -διότι γι’ αυτούς μιλάμε, τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους. Είναι οι άνθρωποι εκείνοι στους οποίους δεν απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει ό,τι μπορεί για να τους εμποδίσει να ψηφίσουν στις εκλογές που έρχονται. Εμείς τους καλούμε να ‘ρθουν -ξέρουμε ότι είναι πολύ ακριβά τα εισιτήρια για να μετακινείται κανείς από το εξωτερικό- όμως είναι απαραίτητη ανάγκη να έρθουν, και να είναι παρόντες σε αυτή την αναμέτρηση, να ψηφίσουν και να καταγράψουν την επιλογή τους», πρόσθεσε η κ. Σπυράκη,

Για το τι θα κάνει η Ν.Δ. με τις περικοπές συντάξεων ύψους 3,4 δισ. ευρώ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επανέλαβε ότι από την πρώτη μέρα που προέκυψε θέμα περικοπής των συντάξεων η ΝΔ είπε όχι. Την περικοπή των συντάξεων την ψήφισαν -2 φορές μάλιστα- οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Θέλω να θυμίσω ότι η περικοπή των συντάξεων ήρθε μετά το τρίτο μνημόνιο. Είναι η επιβεβαίωση της αναξιοπιστίας αυτής της Κυβέρνησης, είναι η εγγύηση που έδωσε στους πιστωτές αυτή η Κυβέρνηση, η οποία έχει χάσει κάθε αξιοπιστία ότι μπορεί να συμμορφώσει τα δημόσια οικονομικά.....Έχουμε καταθέσει τροπολογία και έχουμε ζητήσει από την Κυβέρνηση να την δεχθεί και να την ψηφίσει προκειμένου να μην περικοπούν οι συντάξεις. Τοποθετηθήκαμε εξ’ αρχής με “όχι” στην περικοπή των συντάξεων...... Εμείς όταν θα αναλάβουμε θα δούμε τα στοιχεία για την κατάσταση που θα παραλάβουμε. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι αυτό που θα παραλάβουμε είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ», τόνισε

Για την κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις η κ. Σπυράκη τόνισε ότι η Ν.Δ. λέει σε κάθε περίπτωση ότι δεν πρέπει να υπάρχουν παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία πληροφόρηση.

Για τις δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ. στη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Σπυράκη επανέλαβε ότι κ. Μητσοτάκης το ξεκαθάρισε στη Süddeutsche Zeitung, η Ν.Δ. θα πει όχι στην κύρωση αυτής της συμφωνίας. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει διευκρινίσει ότι δεν θα την κυρώσει και μετά τις εθνικές εκλογές. Θέλω να το έχετε υπόψη σας και να είναι καθαρό αυτό στη συζήτηση που κάνουμε. Δεν θα κυρώσει αυτή τη συμφωνία. Τελεία», κατέληξε η κ. Σπυράκη.

Αν σου άρεσε κάνε