Προκλητική ρητορική Κοτζιά: «Προσκυνημένοι όσοι παριστάνουν τους υπερπατριώτες»

Προκλητική ρητορική Κοτζιά: «Προσκυνημένοι όσοι παριστάνουν τους υπερπατριώτες»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:31 Δημιουργία 21/07/18, 12:27

Με προκλητική ρητορική απαντά στις επιθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτιάς.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο ίδιος συστήνει σε όσους διαφωνούν, να μελετήσουν καλύτερα τη συμφωνία.

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως «πρόκειται για δυνάμεις που έχουν προσκολληθεί στο χθες και σε πολλά θέματα επιλέγουν την αδράνεια, ενώ και στις δύο χώρες χρησιμοποιούν από κοινού τη ρητορική του μίσους, καλλιεργώντας το πολιτικό μίσος τόσο στο εσωτερικό όσο και στις διακρατικές σχέσεις».

«Αυτοί που παριστάνουν τους υπερπατριώτες είναι στην πραγματικότητα προσκυνημένοι», λέει ο κ Κοτζιάς, αναφερόμενος στις επικρίσεις που έχει δεχθεί για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Για την κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία με αφορμή την απέλαση των ρώσων διπλωματών, ο υπουργός σημειώνει ότι κριτήριο στην πολιτική μας είναι τα εθνικά συμφέροντα. Καλεί μάλιστα τη Μόσχα να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να ασεβεί ως προς τα εθνικά συμφέροντα άλλου κράτους, επειδή νιώθει ισχυρότερη απέναντί του. Μια τέτοια στάση δε θα την αποδεχτούμε, λέει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την Τουρκία, ο ίδιος επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει αποδεκτό πως μία σειρά προβλημάτων που έχουμε με τη γείτονα, θα πρέπει να λυθούν στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Σημειώνει δε ότι είναι απαραίτητη η ειρηνική ανάπτυξη των σχέσεων των δύο πλευρών και η εγκατάλειψη κάθε είδους προκλήσεων, όπως επίσης η παραπέρα ανάπτυξη των οικονομικών- κοινωνικών σχέσεων προς όφελος των λαών.

Αν σου άρεσε κάνε