ΝΔ: Συσπείρωση...κορυφής ενόψει εκλογικής μάχης

ΝΔ: Συσπείρωση...κορυφής ενόψει εκλογικής μάχης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:39 Δημιουργία 23/07/18, 08:15
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με κλειστά όλα τα εσωτερικά «μέτωπα» πηγαίνει στις κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ανάθεση καθηκόντων προέδρου του Συνεδρίου της ΝΔ στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αποτελεί την τελευταία μίας σειράς κινήσεων του κ. Μητσοτάκη, που στόχο έχουν να ενδυναμώσουν την ενότητα στην κορυφή της παράταξης ενόψει της εκλογικής μάχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, υπάρχουν πλέον σταθερά ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είναι απολύτως ενήμερος και σύμφωνος για την στρατηγική που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης. Οι δύο άνδρες επικοινωνούν απευθείας, όποτε το κρίνουν σκόπιμο, ενώ υπάρχουν και πρόσωπα εμπιστοσύνης, που αποτελούν - όποτε χρειαστεί - τους ενδιάμεσους κρίκους.

Ο κ. Καραμανλής έχει καταστήσει σαφές ότι δεν προτίθεται να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην ηγεσία της ΝΔ και μάλιστα είναι αποφασισμένος να συμμετάσχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία.

Όπως τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρώην πρωθυπουργός θα παραστεί στις μεγάλες κομματικές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα στείλει και δημόσια τα μηνύματά του μέσα από προφορικές και γραπτές δηλώσεις του.

Στην Πειραιώς διαμηνύουν πως με τον Αντώνη Σαμαρά οι σχέσεις του κ. Μητσοτάκη παραμένουν άριστες και πως η επικοινωνία, που έχουν οι δύο πολιτικοί, είναι συχνή.

Ο κ. Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος δεν έχει καμία απολύτως φιλοδοξία και πως το μόνο που τον απασχολεί, είναι να φύγει η σημερινή κυβέρνηση και να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζει συχνά - πυκνά το έργο της κυβέρνησης της περιόδου 2012-2014 και σημειώνει ότι εάν αυτή δεν είχε ανατραπεί από τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο, η χώρα θα είχε ήδη βγει από τα μνημόνια.

Με την Ντόρα Μπακογιάννη, οι σχέσεις του προέδρου της ΝΔ είναι καθαρές, με την έννοια ότι επέλεξε έγκαιρα να καταστήσει τις δικές του προθέσεις σαφείς. Η πρώην υπουργός, η οποία απεδέχθη το γεγονός ότι δεν θα είναι μέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να πολιτευτεί στα Χανιά, προκειμένου να μην υπάρξει (σκόπιμη η μη) σύγχυση με ενδεχόμενο υποψηφιότητας του γιου της, Κώστα Μπακογιάννη για το δήμο Αθηναίων.

Με βάση αυτά τα δεδομένα και μετά και τον ορισμό του κ. Μεϊμαράκη ως πρόεδρο του Συνεδρίου, ο κ. Μητσοτάκης έχει κάθε λόγο να είναι ήσυχος ως προς τα εσωκομματικά του ζητήματα. Περιμένει και θα λάβει από όλους πλήρη στήριξη, χωρίς αστερίσκους, γεγονός που με τη σειρά του θα βοηθήσει στη συσπείρωση της κομματικής βάσης.

Στη ΔΕΘ, μάλιστα, θα έχει δίπλα του το σύνολο των κορυφαίων και ιστορικών στελεχών της ΝΔ, κάτι που θα αποτελέσει και μήνυμα προς τους ψηφοφόρους.

Αν σου άρεσε κάνε