Προκαλούν: Πέρασαν τροπολογία για αυξήσεις σε προέδρους ΔΕΚΟ εν μέσω πένθους

Προκαλούν: Πέρασαν τροπολογία για αυξήσεις σε προέδρους ΔΕΚΟ εν μέσω πένθους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:50 Δημιουργία 26/07/18, 13:44

Πριν καλά καλά εκπνεύσει το τριήμερο εθνικό πένθος, στο οποίο κήρυξε την Ελλάδα ο πρωθυπουργός για την ανείπωτη τραγωδία από τη φονική πύρινη λαίλαπα, η κυβέρνηση πέρασε στα «μουλωχτά» τροπολογία, που προβλέπει αυξήσεις έως 2.852 ευρώ σε... ημετέρους της!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για αυξήσεις έως και 2.852 ευρώ ή 60% στις αποδοχές των ανώτατων στελεχών ΔΕΚΟ, που εποπτεύονται από το Υπερταμείο και απασχολούν πάνω από 3.000 εργαζόμενους ή έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα.

Με την εν λόγω τροπολογία εξαιρούνται από το ανώτατο πλαφόν των 4.631 ευρώ οι μισθοί και οι αποζημιώσεις των:

- προέδρων

- διευθυνόντων συμβούλων

- και εντεταλμένων συμβούλων

των συγκεκριμένων Δημοσίων Επιχειρήσεων και των θυγατρικών αυτών.

Αποδοχές, εν γένει πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των συγκεκριμένων στελεχών, προβλέπεται να καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση, αλλά σε κάθε περίπτωση όπως διευκρινίζεται δεν μπορούν να ξεπερνούν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου, που ισοδυναμεί στα 7.483, 10 ευρώ (8.314,56 Χ 90%).

Η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών υπό τον τίτλο «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2015/849/ΕΕ) και άλλες διατάξεις».

Αν σου άρεσε κάνε