Με... «αστεία» δικαιολογία πήραν πίσω την τροπολογία για τις αυξήσεις στις ΔΕΚΟ

Με... «αστεία» δικαιολογία πήραν πίσω την τροπολογία για τις αυξήσεις στις ΔΕΚΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:39 Δημιουργία 26/07/18, 15:25

Άρον-άρον, προβάλλοντας μία «αστεία» δικαιολογία, η κυβέρνηση απέσυρε την επίμαχη τροπολογία, που προβλέπει αυξήσεις έως και 60% στις αποδοχές των προέδρων συγκεκριμένων ΔΕΚΟ.

Μετά την κατακραυγή, η κυρία Παπανάτσιου πήρε πίσω την τροπολογία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την διατύπωση. Θα την αλλάξουμε και θα την επαναφέρουμε σε άλλο νομοσχέδιο».

Σημειώνεται πως η τροπολογία προβλέπει αυξήσεις έως και 2.852 ευρώ ή 60% στις αποδοχές των ανώτατων στελεχών ΔΕΚΟ, που εποπτεύονται από το Υπερταμείο και απασχολούν πάνω από 3.000 εργαζόμενους ή έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα.

Με την εν λόγω τροπολογία εξαιρούνται από το ανώτατο πλαφόν των 4.631 ευρώ οι μισθοί και οι αποζημιώσεις των:

- προέδρων

- διευθυνόντων συμβούλων

- και εντεταλμένων συμβούλων

των συγκεκριμένων Δημοσίων Επιχειρήσεων και των θυγατρικών αυτών.

Αποδοχές, εν γένει πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των συγκεκριμένων στελεχών, προβλέπεται να καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση, αλλά σε κάθε περίπτωση όπως διευκρινίζεται δεν μπορούν να ξεπερνούν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου, που ισοδυναμεί στα 7.483, 10 ευρώ (8.314,56 Χ 90%).

Η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών υπό τον τίτλο «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2015/849/ΕΕ) και άλλες διατάξεις».

Αν σου άρεσε κάνε