Παραδοχή-«βόμβα» Κουρουμπλή: Είχαμε πληροφορία για νεκρό, την αξιολογήσαμε ως μη «ασφαλή»

Παραδοχή-«βόμβα» Κουρουμπλή: Είχαμε πληροφορία για νεκρό, την αξιολογήσαμε ως μη «ασφαλή»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:13 Δημιουργία 29/07/18, 17:09

Σε μία παραδοχή «βόμβα» προχώρησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για τους κυβερνητικούς χειρισμούς όσον αφορά την πύρινη κόλαση, μέσα στην οποία 88 συμπολίτες μας άφησαν την τελευταία τους πνοή, τη στιγμή που μόλις πρόσφατα ο Νίκος Τόσκας δήλωσε πως δεν υπήρξαν λάθη και επιχειρησιακά κενά.

Στον απόηχο της αποκαλυπτικής μαρτυρίας του επικεφαλής του ΟΥΚ Λιμενικού ότι ο πρώτος νεκρός εντοπίστηκε, πριν νυχτώσει και πως ενημερώθηκε σχετικά η πολιτική ηγεσία, η οποία ζήτησε να μην δημοσιοποιηθεί η ύπαρξη θυμάτων, ο υπουργός Ναυτιλίας απάντησε: «Υπήρξε μια τέτοια πληροφορία ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος νεκρός. Η ομάδα αυτή επιχειρούσε στη θάλασσα. Θεωρήσαμε ότι αυτή η πληροφορία δεν ήταν ασφαλής».

«Αυτό δεν νομίζω ότι είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Αυτά θα τα δούμε όταν θα ηρεμήσουν τα πράγματα, θα δούμε ακριβώς τι ευθύνες υπάρχουν», είπε ο ίδιος.

Ακόμη, από τον κ. Κουρουμπλή δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση για το λόγο που κατά την ενημέρωση του πρωθυπουργού στο Κέντρο Επιχειρήσεων, δεν έγινε αναφορά στην ύπαρξη θυμάτων, ενώ γινόταν λόγος για «λίγα άτομα σε ένα λιμανάκι».

«Τα ζητήματα που πρέπει να κρίνουμε, είναι οι αδυναμίες που μπορεί να υπήρχαν στην επιχείρηση και πώς το στρεβλό σύστημα οικοδόμησης δημιουργεί παγίδες», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας.

Αν σου άρεσε κάνε