Επίκαιρη ερώτηση από ΝΔ προς Κοντονή για τη φονική φωτιά

Επίκαιρη ερώτηση από ΝΔ προς Κοντονή για τη φονική φωτιά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:48 Δημιουργία 01/08/18, 15:25

Στο «κόκκινο» κινείται η πολιτική σύγκρουση στον απόηχο της τραγωδίας στις φλόγες. Την ώρα που η κυβέρνηση έχει κάνει τις ευθύνες «μπαλάκι», η ΝΔ φέρνει την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στη Βουλή, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση στον Σταύρο Κοντονή.

Ειδικότερα, στο κείμενο της ερώτησης, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρει πως αυτή έρχεται με αφορμή τη χθεσινή παραγγελία του κ. Κοντονή προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία περιορίστηκε να ζητήσει τον έλεγχο μόνο των ενδεχόμενων πολεοδομικών ευθυνών για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική.

Στην ερώτηση, που προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2018, επισημαίνεται ότι, δεδομένων των συνθηκών και της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης όφειλε να ζητήσει τον πλήρη έλεγχο των παραγόντων που οδήγησαν στο θάνατο περισσότερους από 90 συμπολίτες μας, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες που ενδεχομένως προκύπτουν για τα πρόσωπα που είχαν σχετική αρμοδιότητα. Επίσης, τονίζεται ότι ο κ. Κοντονής θα έπρεπε να ζητήσει να αναλάβει την υπόθεση έμπειρος Εισαγγελέας Εφετών, λόγω της σοβαρότητας και της συνθετότητάς της, όπως δημόσια ζήτησε χθες και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Καταλήγοντας, η Νέα Δημοκρατία, θέτει προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης τα εξής δύο ερωτήματα:

  1. Για ποιο λόγο περιορίστηκε η χθεσινή Παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μόνο στο θέμα των ενδεχόμενων πολεοδομικών ευθυνών και δεν ζήτησε τον πλήρη έλεγχο όλων των συνθηκών και παραγόντων που οδήγησαν σε αυτή την πρωτοφανή τραγωδία, προκειμένου να οδηγηθούμε στους υπαίτιους;
  2. 2. Εάν συμφωνεί με την άποψη ότι, λόγω της σοβαρότητάς της, η υπόθεση αυτή πρέπει να ελεγχθεί στο ανώτερο δυνατό Εισαγγελικό επίπεδο και γιατί δεν έχει ήδη αναλάβει σχετική πρωτοβουλία;

Αν σου άρεσε κάνε