Ένας ένας ακολουθούν τον Τόσκα - Παραιτήθηκε (και) ο Γιάννης Καπάκης

Ένας ένας ακολουθούν τον Τόσκα - Παραιτήθηκε (και) ο Γιάννης Καπάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:20 Δημιουργία 06/08/18, 12:19

Με εμφανή καθυστέρηση και ενώ η χώρα θρηνεί για 91 συμπολίτες μας, που χάθηκαν στις φλόγες, ένας ένας... ακολουθούν τον Νίκο Τόσκα, ο οποίος χρειάστηκε να περάσουν 11 ημέρες από τη «Μαύρη Δευτέρα», για να υποβάλλει την παραίτησή του, επικαλούμενος μάλιστα λόγους... συνείδησης.

Αφότου η κυβέρνηση προχώρησε στην αντικατάσταση των αρχηγών της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι είχαν προκλητικά δηλώσει κατά την κοινή συνέντευξη-παρωδία με τους κκ. Τόσκα και Τζανακόπουλο πως δεν θα άλλαζαν κανέναν από τους χειρισμούς τους στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα, την επομένη κιόλας παραιτήθηκε και ο Γενικός Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.

Ο κ. Καπάκης υπέβαλε την παραίτησή του στον Πάνο Σκουρλέτη το πρωί της Δευτέρας.

Ο Γιάννης Ταφύλλης, ο μέχρι σήμερα διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, διορίστηκε νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Καπάκη.

Ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, καθώς, σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει πλούσια επιχειρησιακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο, στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και σε θέματα διοίκησης.

Ο Γιάννης Ταφύλλης, από τον Δεκέμβριο του 2017 διευθύνει το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, στο πλαίσιο το οποίου, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανέλαβε το συντονισμό δράσης για την αναμόρφωση του Συστήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της χώρας.

Ωστόσο, έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας και γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής. Γνωρίζει σε βάθος τόσο το πλαίσιο συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας, όσο και τις ανάγκες της σε σύγχρονες υποδομές πληροφορικής και επικοινωνιών.

Κατά τη θητεία του ως γενικού γραμματέα ΥΠΕΘΑ τού ανατέθηκε ο επιχειρησιακός συντονισμός του προσφυγικού, αμέσως μετά την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Έρευνας και Καινοτομίας.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Ανακοίνωση
Παραίτηση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

Αθήνα, 06 Αυγούστου 2018

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Καπάκης, επισκέφθηκε σήμερα τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη, και υπέβαλε την παραίτησή του.

Αν σου άρεσε κάνε