Περί... γνωστών «αφηγημάτων» το ανάγνωσμα

Περί... γνωστών «αφηγημάτων» το ανάγνωσμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:17 Δημιουργία 09/08/18, 10:08
Αρθρογράφος: Βούλα Μαλαίνου
ΒΟΥΛΑ ΜΑΛΑΙΝΟΥ

Στη σφαίρα της λήθης... ευελπιστεί πως θα περάσει η ανείπωτη εθνική τραγωδία στις φλόγες η κυβέρνηση, γι' αυτό και επιχειρεί επικοινωνιακή αντεπίθεση, τη στιγμή που οι προκλητικές δηλώσεις στελεχών της βρίσκονται στο «στόχαστρο» σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Παίρνοντας πάνω του το βαρύ φορτίο της επιχείρησης διόρθωσης των κακών κειμένων, ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να βγαίνει μπροστά, ανακοινώνοντας σήμερα το νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας.

Στόχος του, σαφώς, να αλλάξει το momentum της δυσμενούς συγκυρίας για τον ίδιο και την κυβέρνησή του, μόλις δέκα σχεδόν ημέρες πριν τη λήξη του προγράμματος στις 20 Αυγούστου.

Κι ενώ ο καθένας θα περίμενε οι φιέστες περί «καθαρής εξόδου» να έχουν «καεί» στις φονικές φλόγες, που «κατάπιαν» 92 συμπολίτες μας, εντούτοις η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι για τις πολιτικές ευθύνες, που η ίδια έχει κάνει «στάχτη», με το αφήγημα περί τέλους των μνημονίων.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η χθεσινή δήλωση του Φώτη Κουβέλη ότι «αντιλαμβάνεται τον πόνο, αλλά στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια». «Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων με αυτό που συνέβη στο Μάτι, και χωρίς να θέλω να συμψηφίσω την κατάσταση, αλλά στις 21 Αυγούστου η χώρα βγαίνει από 8 έτη μνημόνια», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά. Στο άκουσμά της ξεσηκώθηκε «θύελλα» πολιτικών αντιδράσεων. Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ουσιαστικά παρουσίασε την επικοινωνιακή τακτική, με την οποία η Αριστερά προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα, ενώ μπροστά της απλώνεται ένα ιδιαίτερα «καυτό» φθινόπωρο.

Το επιβεβαίωσε μόλις χθες ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος παίζοντας κι αυτός επικοινωνιακά «παιχνίδια» στα καμένα, «απείλησε» με εκλογές τον πρωθυπουργό, επαναφέροντας τη συζήτηση στη συμφωνία των Πρεσπών.

«Από τη στιγμή που αποφασίσει ο πρωθυπουργός τη συμφωνία αυτή να τη φέρει στη Βουλή θα πάω στον πρωθυπουργό, θα του ανακοινώσω ότι αποσύρω την εμπιστοσύνη μου στην κυβέρνηση και θα ακολουθήσουν οι παραιτήσεις όλων των υπουργών που ανήκουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και παράλληλα θα αποσύρω την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση συνεργασίας των δυο κομμάτων", υποστήριξε ο κ. Καμμένος, «θολώνοντας» το πολιτικό πεδίο...

Αν σου άρεσε κάνε