Κίνδυνος για νέο μνημόνιο, με κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Κίνδυνος για νέο μνημόνιο, με κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:08 Δημιουργία 20/08/18, 07:26
Αρθρογράφος: Αλέξης Ρωμανός
ΑΛΕΞΗΣ ΡΩΜΑΝΟΣ

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να πανηγυρίζει για «καθαρή έξοδο», αφού η έξοδος από το τρίτο μνημόνιο σηματοδοτεί την είσοδο σε μία νέα μακρά περίοδο επιτήρησης.

Όχι δεν πρέπει να πανηγυρίζει, αλλά ούτε δικαιούται να ομιλεί περί καθαρής εξόδου. Η έξοδος από τα μνημόνια είναι μόνο στα… όνειρά τους.

Οι δανειστές θα έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο, μόνο αυτή τη φορά δεν θα έχουμε τα ευρώ τους, που μας δάνειζαν με τα «τοκογλυφικά» για τους αριστερούς επιτόκια( ούτε 0,50%), αλλά θα πρέπει να μας χρηματοδοτούν οι αγορές, οι οποίες, για να μην ξεχνιόμαστε, θα χόρευαν κατά τις προσταγές των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν επιτρέπει καμία αισιοδοξία υπό τη διακυβέρνηση της χώρας από τους αριστερούς οι οποίοι το 2015 έβαλαν τη χώρα σε έναν… Γολγοθά.

Εάν η χώρα σήμερα δεν ήταν στο ευρώ, το οποίο τόσο δυνατά πολέμησαν οι αριστεροί θιασώτες της «περήφανης δραχμής», με αφορμή την τουρκική κρίση, το κόστος δανεισμού δεν θα ήταν στο 4% αλλά πολλαπλάσιο, η δραχμή θα είχε υποτιμηθεί μέσα σε μία νύχτα, ο πληθωρισμός θα κάλπαζε και η περαιτέρω φτωχοποίηση των Ελλήνων θα ήταν αναπόφευκτη.

Υποτίθεται ότι η αριστερή κυβέρνηση μας βγάζει επιτυχώς από τα μνημόνια, αλλά δεν μπορεί να βγει στις αγορές. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο στην οικονομική ιστορία.

Η χώρα κινδυνεύει να μείνει απομονωμένη, αν η κυβέρνηση δεν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τις αγορές. Η Ελλάδα βρίσκεται στο έλεος των αγορών οι οποίες καμία μα καμία εμπιστοσύνη δεν έχουν στη σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ.

Και με αυτή την κυβέρνηση, εάν δεν φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται, θα υπάρξει κίνδυνος για νέο, τέταρτο μνημόνιο!

Αν σου άρεσε κάνε