Στα «κάγκελα» η Άγκυρα για την απόφαση του ΣτΕ

Στα «κάγκελα» η Άγκυρα για την απόφαση του ΣτΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:57 Δημιουργία 22/08/18, 14:09

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους έρχεται η αντίδραση της Τουρκίας στην χθεσινή γνωστοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε ένα από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στη χώρα μας και τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Με αναρτήσεις του στο Twitter, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, υποστηρίζει ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη υπογράφει μια ακόμη-απόφαση σκάνδαλο, που υποθάλπει πραξικοπηματίες. Η υπογραφή απόφασης από την Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, που υπέφερε στο παρελθόν από πραξικοπηματίες, δείχνει ότι παραμερίζεται το δίκαιο και κινούνται με αλλες σκοπιμότητες.

Οι πραξικοπηματίες είναι οι πιο επικίνδυνοι εχθροί του λαού μας και του κράτους μας. Η ελληνική Δικαιοσύνη με τις αποφάσεις της παίρνει θέση υπέρ των εχθρών της Τουρκίας», ισχυρίζεται ο κ. Τσελίκ.

«Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε κατά των πραξικοπηματιών όπως μαχόμαστε κατά της τρομοκρατίας. Σε αυτή τη μάχη, δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε ποιοι στήριξαν τους τρομοκράτες παρέχοντας τους όπλα και ποιοι προστάτεψαν τους πραξικοπηματίες σε δικαστικό βαθμό» ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Και από τον Τσαβούσογλου

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, σημειώνεται πως «η απόφαση του ΣτΕ αντίκειται στις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και συνιστά παραβίαση των προβλέψεων της Σύμβασης της Γενεύης για την προστασία των προσφύγων».

Αν σου άρεσε κάνε