«Ναι» από Μπακογιάννη σε συνεργασία ΝΔ με Ποτάμι

«Ναι» από Μπακογιάννη σε συνεργασία ΝΔ με Ποτάμι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:07 Δημιουργία 27/08/18, 14:52

«Ναι» σε πιθανή συνεργασία της ΝΔ με το Ποτάμι λέει η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, όχι όμως με την παλιά λογική, για να κυβερνήσει μόνη της, αλλά αντίθετα, θα αναζητήσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις. Αναφέρομαι κυρίως στο Κίνημα Αλλαγής», τόνισε η κ. Μπακογιάννη,.

Ερωτηθείσα, δε, για το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με τη Σεβαστουπόλεως, η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να συνεργαστούμε με το Ποτάμι. Χρειαζόμαστε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις που αντιμάχονται τις λογικές που μας οδήγησαν στην κρίση».

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για ένα δραματικό καλοκαίρι για την κοινωνία και την κυβέρνηση. «Η καταστροφή στο Μάτι άφησε πολύ βαρύ στίγμα που πολύ δύσκολα θα μπορέσει η κυβέρνηση να αποτινάξει. Ήταν η αποκορύφωση της ανικανότητας αλλά και η προσπάθεια εμπαιγμού της κοινής γνώμης. Οι πολίτες δεν θα συγχωρέσουν τον απόλυτο συνειδητό εμπαιγμό. Αυτό δεν το αντέχει η κοινωνία και η κυβέρνηση θα είναι δύσκολο να το διαχειριστεί. Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να κάνει ανασχηματισμό, θα επιχειρήσει ένα νέο ξεκίνημα με νέα υλικά. Το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές αυτό το έργο. Δεν μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση. Όταν σε πάρει η κάτω βόλτα ο ανασχηματισμός λειτουργεί εμπεδωτικά για την αντίληψη ότι αυτή η κυβέρνηση δε μπορεί άλλο.

Η ΝΔ, χωρίς να παρασυρθεί από λογικές παροχολογίας και ψεύτικες υποσχέσεις, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα, δεν έχουμε προϋποθέσεις σοβαρής ανάπτυξης, θα πρέπει να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές στα Χανιά.

Αν σου άρεσε κάνε