Μητσοτάκης: Ανασυγκρότηση του κράτους με όποιο πολιτικό κόστος

Μητσοτάκης: Ανασυγκρότηση του κράτους με όποιο πολιτικό κόστος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:44 Δημιουργία 28/08/18, 08:11
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την έννοια της ανασυγκρότησης του κράτους, ως ένα μηχανισμό ασπίδα για τους πολίτες, εισάγει στην πολιτική του ρητορική ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναμένεται να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα αφορά τη δημιουργία νέων δομών, την κατάργηση άλλων και την καθιέρωση της αξιολόγησης σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης.

Τα τελευταία περιστατικά που πιστοποίησαν την αδυναμία του κράτους να προστατεύσει τους πολίτες είτε από φυσικές καταστροφές (πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική) είτε από προβλήματα λόγω έλλειψης συντήρησης υποδομών (μπλακ άουτ στην Αττική και την Ύδρα που αποτέλεσαν εκτός όλων των άλλων και ένα καίριο πλήγμα για τη βιομηχανία της χώρας, που είναι ο τουρισμός) επιβεβαίωσαν την ανάγκη προώθησης δραστήριων αλλαγών.

Στη ΝΔ θεωρούν ότι η κυβέρνηση το μόνο που έκανε τα τελευταία χρόνια, ήταν οι προσλήψεις "ημετέρων", η αύξηση των δαπανών, χωρίς να ενδιαφέρεται ούτε για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας ούτε για την αξιολόγηση και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού. Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον κ. Μητσοτάκη, υπενθύμιζαν χθες ότι από πέρυσι το κόμμα της Πειραιώς προειδοποιούσε για την κακή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η ΔΕΗ και η κυβέρνηση το μόνο που έκανε, ήταν να κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι υπερασπίζεται δήθεν ιδιωτικά συμφέροντα.

Για τον κ. Μητσοτάκη το κράτος είναι "ο μεγάλος ασθενής" και στους τομείς της επιχειρηματικότητας, όπου η γραφειοκρατία "σκοτώνει" κάθε πιθανότητα επένδυσης και προσέλκυσης ξένων κεφαλαίων, αλλά και στον τομέα της ασφάλειας, όπου σύμφωνα με τη ΝΔ είναι εμφανής η έλλειψη πολιτικής βούλησης της σημερινής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα βίας, όπως είναι ο Ρουβίκωνας και τα Εξάρχεια.

Στο επιτελείο της ΝΔ εκτιμούν ότι πέρα της οικονομίας, που παραμένει το βασικό πεδίο αντιπαράθεσης, οι πολίτες θέλουν να ακούσουν τις θέσεις των κομμάτων και για αυτό, που ονομάζεται "δημόσιο", καθώς είναι κοινή θέση πλέον ότι στην Ελλάδα υπάρχει η πιο ακριβή και ταυτόχρονα η πιο αναποτελεσματική διοίκηση στην Ευρώπη.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι στο πρόγραμμα της ΝΔ δεν υπάρχουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, θα επιμείνει στη λογική της ανασυγκρότησης και του εκσυγχρονισμού του κράτους, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Χθες, η ΝΔ αντέδρασε με οξύτητα στην ομιλία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Η εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη αφού χαρακτήρισε "αμετανόητο" τον κ. Τσίπρα, στη συνέχεια πρόσθεσε: "όσους μήνες του απομένουν, όσα πρόσωπα κι αν ανακυκλώσει, κανέναν πια δεν πείθει. Ούτε τους συντρόφους του, που τον χειροκρότησαν από υποχρέωση".

Αν σου άρεσε κάνε