Εκνευρισμένη απάντηση του Καλογήρου στους Financial Times

Εκνευρισμένη απάντηση του Καλογήρου στους Financial Times

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:24 Δημιουργία 05/09/18, 14:19

Την παρέμβαση του Μιχάλη Καλογήρου προκάλεσε σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, που κάνει αναφορά για τις σχέσεις που είχε στο παρελθόν ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης με άτομα του αναρχικού χώρου.

Μεταξύ άλλων, οι FT σημειώνουν ότι ως δικηγόρος έγινε γνωστός εκπροσωπώντας ένα μέλος τοπικής αναρχικής οργάνωσης (σ.σ. Αγγελέτος Κανάς). Παράλληλα υποστηρίζεται ότι επέκρινε δημόσια το 2013 το δικαστικό σύστημα για την υπόθεση του Κώστα Σακκά που κατηγορήθηκε για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Απαντώντας στους FT, ο κ. Καλογήρου κάνει λόγο για «ψευδές, κατασκευασμένο και συκοφαντικό» δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, «ως δικηγόρος υπερασπίστηκα τον κ. Αγγελέτο Κανά για την ονομαζόμενη υπόθεση ΕΛΑ, ο οποίος αθωώθηκε αμετάκλητα το 2009 από την ελληνική Δικαιοσύνη. Οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση αυτή προσβάλλει την ελληνική Δικαιοσύνη η οποία απήλλαξε τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Στην περίπτωση του κ. Σακκά ουδέποτε υπήρξε εντολέας μου ή «πελάτης» μου («client»), όπως ψευδώς αναφέρει η συντάκτρια του εν λόγω δημοσιεύματος, η οποία αντιδεοντολογικά δεν φρόντισε, ως όφειλε, να διασταυρώσει ή να ζητήσει σχολιασμό πριν τη δημοσίευση του άρθρου της. Διευκρινίζω ότι συμμετείχα σε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να σχολιάσω νομικό ζήτημα το οποίο απασχόλησε τον νομικό κόσμο την περίοδο εκείνη, δηλαδή αν επιτρέπεται η παράταση της προσωρινής κράτησης οποιουδήποτε κατηγορουμένου, πέραν των 18 μηνών που ορίζει το Σύνταγμα σε περίπτωση άσκησης συμπληρωματικής ποινικής δίωξης. Το ζήτημα αυτό απασχόλησε εξάλλου τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου από τον οποίο μπορεί να ζητήσει σχετική ενημέρωση η Νέα Δημοκρατία.

Κατόπιν των διευκρινίσεων αυτών, οποιαδήποτε αναφορά ή αναπαραγωγή του εν λόγω άρθρου, συνιστά θεσμική απρέπεια, που στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων, κυρίως προς το διεθνές ακροατήριο και στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και θα αντιμετωπιστεί με τον δέοντα τρόπο» καταλήγει στη δήλωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Αν σου άρεσε κάνε