Ο Κουβέλης επιτίθεται στη ΝΔ για το κλίμα πόλωσης

Ο Κουβέλης επιτίθεται στη ΝΔ για το κλίμα πόλωσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:18 Δημιουργία 06/09/18, 15:14

Αιχμηρός κατά της ΝΔ εμφανίστηκε ο Φώτης Κουβέλης για τους υψηλούς τόνους που επικρατούν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Ναυτιλίας στο ρ/σ Real.

Ερωτηθείς για την αίσθηση που υπάρχει στην κοινωνία ότι η χώρα μπαίνει σε προεκλογική εκστρατεία που θυμίζει τη δεκαετία του '80 με κύρια χαρακτηριστικά την οξεία πόλωση και παροχολογία, τόνισε ότι «δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης η επιστροφή στο παρελθόν. Η πόλωση κυριαρχεί και θα είναι το στοιχείο που θα μας συνοδεύει από σήμερα μέχρι και τη διεξαγωγή των εκλογών. Των αυτοδιοικητικών, των ευρωεκλογών και των εθνικών, που, όπως έχει καταστήσει σαφές ο Πρωθυπουργός, θα είναι με το τέλος της προβλεπόμενης συνταγματικής θητείας, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2019».

Σε δημοσιογραφική παρατήρηση ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έχουν επιλέξει την πόλωση, ο υπουργός επισήμανε: «Δεν θέλω ούτε να συμψηφίσω, ούτε να ισορροπήσω τον λόγο μου. Θέτω όμως ένα ερώτημα ρητορικό: Έχετε συναντήσει στο πρόσφατο ή στο πιο μακρινό παρελθόν τέτοια επίθεση από την αντιπολίτευση, μείζονα ή ελάσσονα; Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνουμε, εάν εξαιρέσουμε την περίοδο της δεκαετίας του '80 που είχε άλλα χαρακτηριστικά, μία αδυσώπητη αντιπολίτευση, η οποία δυστυχώς δεν γίνεται επί της ουσίας των προβλημάτων, όλων δηλαδή εκείνων των ζητημάτων που αφορούν τη χώρα μας, την κοινωνία και την οικονομία. Πρόκειται για μία αντιπολίτευση που τείνει να γίνει και εξωθεσμική. Δεν έχω συναντήσει άλλη φορά να διατυπώνονται αντιπολιτευτικά σχόλια ή αντιπολιτευτική κριτική προς την κυβέρνηση σε θέματα που πολλές φορές αγγίζουν και τα όρια του τραγελαφικού. Αναφέρομαι σε θέματα που έχουν σχέση με τη Δημοκρατία επί της ουσίας. Έχουμε διαστρέβλωση συγκεκριμένων στοιχείων, μία τακτική που επιλέγει η αντιπολίτευση προκειμένου να πολεμήσει, να διώξει αυτή την κυβέρνηση. Θα ήθελε να φύγει η κυβέρνηση χθες, προχθές, σήμερα ή αύριο. Εδώ φθάσαμε στο σημείο να ακούμε "να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να πάει από κει που ήρθε". Και το ερώτημά μου είναι και πάλι ρητορικό: Από πού ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ήρθε στην κυβέρνηση με την ψήφο του ελληνικού λαού; Δεν ήρθε μ' ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, με συγκεκριμένες θέσεις; Το "να πάει από κει που ήρθε" παραπέμπει σε άλλα πράγματα, πάρα πολύ μακρινά και κοτεινά. Είναι κακό για όλους να επιλέγει η αντιπολίτευση να χρησιμοποιεί τέτοιες αναφορές» υποστήριξε.

Σχετικά με τη συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ο Φώτης Κουβέλης σημείωσε ότι «στη χώρα μας διαμορφώνονται εκ των πραγμάτων δύο πόλοι. Ο ένας είναι νεοφιλελεύθερος, βαθιά συντηρητικός, δυστυχώς πολλές φορές και με επένδυση ακροδεξιών επιλογών, κι ο άλλος προοδευτικός πόλος. Στον προοδευτικό συντάσσονται ή πρέπει να συνταχθούν και δυνάμεις οι οποίες αναφέρονται και στη σοσιαλδημοκρατία και στην κεντροαριστερά, στη βάση όμως του περιεχομένου των δύο αυτών πολιτικών όρων. Εκεί ακριβώς βρίσκεται και η επιλογή του Πρωθυπουργού να διευρύνει -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- το νέο κυβερνητικό σχήμα» είπε.

Για τη δυνατότητα συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «με δεδομένη την πόλωση ανάμεσα στα δύο κόμματα», ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξουν οι δυνατότητες συνεργασίας. Το πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι το ίδιο με το πεδίο που αναφέρεται στο κοινοβούλιο, στην κυβέρνηση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από συνθέσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στο χρήσιμο και ωφέλιμο αποτέλεσμα. Αυτές οι συνθέσεις πρέπει να γίνουν και θεωρώ ότι είναι δυνατόν να γίνουν» εκτίμησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αν σου άρεσε κάνε