Στην αντεπίθεση ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Μόνη λύση οι κάλπες»

Στην αντεπίθεση ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Μόνη λύση οι κάλπες»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:53 Δημιουργία 10/09/18, 07:25
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Σε μία επιχείρηση πλήρους αποδόμησης όχι μόνο των στοιχείων για την ελληνική οικονομία, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, αλλά και των μέτρων που ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα νομοθετήσει η κυβέρνησή του, έχει επιδοθεί η ΝΔ.

Ήδη, σε μία πρώτη αντίδραση η αξιωματική αντιπολίτευση με χθεσινό της non paper διαψεύδει την εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα για ανάπτυξη 2,5% στο τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ τονίζει ότι η πρόσβαση των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία (μέτρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός) έχει θεσμοθετηθεί από το 2013.

Ανάλογα στοιχεία αναμένεται να δοθούν και σήμερα στη δημοσιότητα, καθώς πολιτικός στόχος της ΝΔ είναι να πληγεί η αξιοπιστία του κ. Τσίπρα. Δεν είναι τυχαίο ότι η «γαλάζια» παράταξη χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «θρασύ στα ψέματα και δειλό στην αλήθεια», σχολιάζοντας την ομιλία και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Η αγγαρεία - ομιλία και η συνέντευξη Τύπου του απερχόμενου πρωθυπουργού απέδειξε αυτό που έχουν καταλάβει πια όλοι οι Έλληνες. Ότι θα κάνει και θα πει τα πάντα για να παραμείνει στην καρέκλα του λίγους ακόμη μήνες», επεσήμανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τον προάγγελο των όσων αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη την προσεχή Παρασκευή, θα παρουσιάσει το δικό του κυβερνητικό έργο, ενώ την Κυριακή στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου θα απαντήσει σε όλα όσα τον κατηγόρησε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα καλωσορίσει την πιθανότητα των πρόωρων εκλογών, «παράθυρο» που άνοιξε χθες ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως οι κάλπες δεν αποτελούν πρόβλημα, αλλά τη λύση στο πρόβλημα.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θυμίσει τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα από το ίδιο βήμα το 2015, το πολυσυζητημένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πείσει ότι τίποτα από όσα υπόσχεται σήμερα ο πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.

Ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει από την πλευρά του συγκεκριμένα διλήμματα στους πολίτες, με κυρίαρχο αυτό της αξιόπιστης πολιτικής πρότασης και των αξιόπιστων προσώπων, που μπορούν και θέλουν να υλοποιήσουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Αν σου άρεσε κάνε