Οι εξαγγελίες και τα στοιχήματα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Οι εξαγγελίες και τα στοιχήματα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:34 Δημιουργία 11/09/18, 07:45
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με δύο βασικούς στόχους ανεβαίνει την ερχόμενη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να απευθυνθεί από το βήμα της ΔΕΘ τόσο στους Έλληνες πολίτες όσο και στους εταίρους - δανειστές της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτά που θα επιδιώξει τόσο με την ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου, όσο και με τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει το μεσημέρι της Κυριακής, είναι:

  1. Να πείσει ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι το μοναδικό - αξιόπιστο εργαλείο, προκειμένου η χώρα να αφήσει πίσω της την πολύπλευρη κρίση. 2. Να ακυρώσει τα όσα είπε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός, πλήττοντας τον κ. Τσίπρα στο πεδίο της αξιοπιστίας.

Σε ο,τι αφορά το δεύτερο, η προσπάθεια έχει ήδη ξεκινήσει με την προβολή βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις του κ. Τσίπρα τόσο για την οικονομία όσο και για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά την περίοδο, κατά την οποία ο τελευταίος ήταν πρωθυπουργός.

Εκτός από το διαδίκτυο που έχει «πλημμυρίσει» με τις τοποθετήσεις Τσίπρα από το πρόσφατο παρελθόν, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να θυμίσει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού τόσο το 2014 όσο και το 2015, μετά τις πρώτες εκλογές του Ιανουαρίου.

Θα καταγγείλει ότι όπως και τότε, έτσι και τώρα επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο των Ελλήνων, υποσχόμενος ελαφρύνσεις, τις οποίες δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει.

Σε ο,τι αφορά το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος θα εστιάσει στην ανάγκη μείωσης της φορολογίας. Ειδικότερα, θα εξαγγείλει:
1. Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20%
2. Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5% μέσα στην επόμενη 4ετια
3. Τη δημιουργία άνω των 100.000 νέων θέσεων εργασίας μόνιμης απασχόλησης, μέσα από το ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην χώρα
4. Τη θέσπιση κινήτρων για προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα
5. Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις και στα φυσικά πρόσωπα
6. Την κατάργηση του νόμου Κατρουγκαλου για το ασφαλιστικό
7. Τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω και των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ
8. Την άμεση προώθηση έργων υποδομής, έτσι ώστε και νέες θέσεις εργασίας να δημιουργηθούν άμεσα και να υπάρξει βελτίωση σε υπηρεσίες που σχετίζονται με κρίσιμους τομείς, όπως είναι ο τουρισμός

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί πως στα μέτρα αυτά δεν θα υπάρξουν εμπόδια από την πλευρά των δανειστών, καθώς και εκείνοι έχουν πειστεί πως η υπερφορολόγηση που υφίστανται οι Έλληνες, δεν οδηγεί στην πραγματική ανάπτυξη, τουναντίον ανακυκλώνει την ήδη υπάρχουσα κρίση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για πολλά από αυτά τα μέτρα έχουν ήδη ενημερωθεί οι θεσμοί, οι οποίοι κάθε άλλο παρά αρνητικοί δήλωσαν.

Ξεχωριστό κεφάλαιο στις παρεμβάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη, θα αποτελέσουν τα εθνικά θέματα και ειδικότερα το Σκοπιανό. Θα καταστήσει σαφές ότι η ΝΔ δεν πρόκειται ούτε τώρα αλλά ούτε και ως κυβέρνηση να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών και θα επικρίνει τον κ. Καμμένο για την στάση του.

Αν σου άρεσε κάνε