Σκοπιανό: Προβληματισμένος ο Τζέιμς Μάτις για την ανάμειξη της Μόσχας στο δημοψήφισμα

Σκοπιανό: Προβληματισμένος ο Τζέιμς Μάτις για την ανάμειξη της Μόσχας στο δημοψήφισμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:23 Δημιουργία 12/09/18, 12:18

Τον προβληματισμό του για την ανάμειξη της Ρωσίας στο δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, ο οποίος αναμένεται να ταξιδέψει στα Σκόπια την ερχόμενη εβδομάδα.

«Με ανησυχεί αυτό... το είδος των κακόβουλων ενεργειών που έχει υλοποιήσει η Ρωσία από την Εσθονία στις ΗΠΑ, από την Ουκρανία και τώρα τη "Μακεδονία", έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στις ειδικές συνθήκες κατά περίπτωση», τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

Σε τηλεγράφημά του το Reuters υπενθυμίζει ότι ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Σκόπια έχει ασκήσει κριτική στην πρόθεση της χώρας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι θα μπορούσε να αποτελέσει «έναν στόχο», αν οι σχέσεις της Βορειοατλαντικής συμμαχίας με τη Ρωσία επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ με επιστολή του προς τον πρόεδρο της πΓΔΜ είχε εκφράσει τη στήριξή του στην «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών», χρησιμοποιώντας έξι φορές τον όρο «Μακεδονία».

Αν σου άρεσε κάνε