Γαβρόγλου για το κουδούνι στις 9: «Σκέψη» μετά από επαφές με την επιστημονική κοινότητα

Γαβρόγλου για το κουδούνι στις 9: «Σκέψη» μετά από επαφές με την επιστημονική κοινότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:04 Δημιουργία 13/09/18, 12:02

Για μία «σκέψη» που ήρθε ως αποτέλεσμα των επαφών με την επιστημονική κοινότητα, κάνει λόγο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, αναφορικά με την πρότασή του να αρχίζει το ωράριο μαθημάτων στις 9, αντί στις 08:15.

«Οι μελέτες επιβεβαιώνουν ότι τα παιδιά αποδίδουν με πολύ καλύτερο τρόπο, όταν αρχίζει αργότερα το σχολείο», τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Υπάρχουν και σήμερα γονείς που αφήνουν πολύ νωρίς τα παιδιά τους στο σχολείο και αυτό δεν θα αλλάξει. Πρέπει να δούμε ακριβώς πού και πως θα εφαρμοστεί τέτοιο μέτρο», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Το σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά, διότι όχι μόνο στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, αλλά και στο Δημοτικό, υπάρχουν ζητήματα αναφορικά με την ώρα έναρξης των μαθημάτων. Επίσης, αυτό θα βοηθήσει σημαντικά και τους μαθητές με ειδικές ανάγκες και τους γονείς τους, που ξυπνούν εξαιρετικά νωρίς το πρωί, προκειμένου να ετοιμαστούν τα παιδιά», υπογράμμισε.

Σε σχέση με την κατάργηση των Λατινικών από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι είναι προβληματικός ο τρόπος διδασκαλίας του μαθήματος και μικρή η χρησιμότητα του – μόνο σε μερικές Σχολές - σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει απόλυση φιλολόγων.

Για την αντικατάσταση του μαθήματος από την Κοινωνιολογία, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι είναι απαραίτητο να αναδειχθεί, δεδομένων των κοινωνικών προβλημάτων που υπάρχουν, τονίζοντας ότι υπάρχουν Κοινωνιολόγοι στα σχολεία και πρέπει να προσληφθούν και άλλοι, δεδομένου ότι δεν μπορούν φιλόλογοι να διδάξουν το εν λόγω μάθημα.

Αν σου άρεσε κάνε