Κυβερνητική πηγή «αδειάζει» το ΑΠΕ

Κυβερνητική πηγή «αδειάζει» το ΑΠΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:49 Δημιουργία 14/09/18, 15:15

Δεν επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του ΑΠΕ, ότι οι θεσμοί εξετάζουν την «ακύρωση» των περικοπών των συντάξεων από τον Ιανουάριο του 2019, ανώτατη κυβερνητική πηγή, ενώ έχει ξεσηκωθεί «θύελλα» πολιτικών αντιδράσεων και η Κομισιόν δηλώνει ενοχλημένη με τη σχετική διαρροή.

Ειδικότερα, κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος με άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων δήλωσε σε οικονομικούς συντάκτες πως «εσείς ξέρετε καλύτερα από όλους ότι αυτό που μεταδίδει το ΑΠΕ δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Είναι λάθος, γιατί δεν γίνεται διαπραγμάτευση, συζήτηση γίνεται. Άρα (οι θεσμοί) δεν μπορούσαν ούτε να συμφωνήσουν, ούτε να διαφωνήσουν».

Ο ίδιος παράγοντας επεσήμανε ότι σε αυτή τη φάση των διαβουλεύσεων γίνονται συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι «κλειδί» αποτελεί η επαρκής δημοσιονομική εικόνα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν όλα τα αναγκαία δημοσιονομικά στοιχεία τόσο για το 2018 όσο και για το 2019.

«Θα πρέπει να γίνουν γνωστά το επόμενο διάστημα πιο πολλά δεδομένα για να υπάρξει επαρκής δημοσιονομική εικόνα», είπε η ίδια πηγή.

Τόνισε δε «το τι θα κάνουμε το 2019 και μετά θα εξαρτηθεί από το δημοσιονομικό χώρο που θα υπάρχει».

Παράλληλα, σημείωσε ότι κυβέρνηση και θεσμοί είναι πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά την κοστολόγηση των μέτρων, που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Σε αυτό το σημείο εξήγησε ότι επ΄αυτού ότι η απόκλιση πλέον, που υπάρχει, είναι πολύ μικρή και συγκεκριμένα της τάξης των 2 – 5 εκατ. ευρώ ανά παρέμβαση.

Έκανε, όμως, σαφές ότι η βασική συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

«Συμφωνήσαμε στο κόστος των δημοσιονομικών μέτρων. Άρα έχουμε μία λίστα με μέτρα που ξέρουμε πόσο κοστίζουν. Συμφωνήσαμε στη διαδικασία σύγκλισης, για το πόσος θα είναι ο δημοσιονομικός χώρος».

Αν σου άρεσε κάνε