Μητσοτάκης για προσφυγικό: Εικόνες ντροπής στη Μόρια - Θα ψάξουμε τι έγιναν τα κονδύλια

Μητσοτάκης για προσφυγικό: Εικόνες ντροπής στη Μόρια - Θα ψάξουμε τι έγιναν τα κονδύλια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:26 Δημιουργία 16/09/18, 15:19

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά την «καυτή πατάτα» του προσφυγικού.

Αναφερόμενος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, στις «ντροπιαστικές», όπως τις χαρακτήρισε, συνθήκες διαβίωσης στο hot spot της Μόριας, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ασφάλεια των συνόρων, χαιρετίζοντας τη σχετική πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προανήγγειλε απλοποίηση της διαδικασίας παροχής ασύλου σε δύο από τέσσερα στάδια και υπογράμμισε πως θα διερευνήσει, το που διοχετεύθηκαν τα κονδύλια, που δόθηκαν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στη Μόρια, είναι ντροπή, απαξίωση της ανθρώπινης ζωής από μια κυβέρνηση που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για τους πρόσφυγες, ειδικά όταν έχουν έρθει στη χώρα τόσα χρήματα και φτάνει ο ΟΗΕ στο σημείο να λέει ότι δεν υπάρχουν ούτε στην Αφρική κέντρα μεταναστών σε αυτή την κατάσταση. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση που κλείνει τα μάτια σε αυτή τη ντροπιαστική εικόνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχουμε πει ότι θα αλλάξουμε τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, θα την απλοποιήσουμε, μέχρι να υπάρξει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το άσυλο, δεν θα χρειάζονται τέσσερα στάδια», είπε.

Δεσμεύτηκε ότι θα «ψάξει τι έγιναν τα κονδύλια», κάνοντας λόγο για διασπάθιση πόρων στο προσφυγικό.

Αν σου άρεσε κάνε