Ο Κοτζιάς «παρακάμπτει» Καμμένο και προσβλέπει σε Ποτάμι και ανεξάρτητους

Ο Κοτζιάς «παρακάμπτει» Καμμένο και προσβλέπει σε Ποτάμι και ανεξάρτητους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:34 Δημιουργία 20/09/18, 16:28

Με ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ, Ποταμιού και άλλων μεμονωμένων βουλευτών θα «περάσει» η Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αφότου, όπως ο ίδιος είπε, θα έχει λάβει το «πράσινο φως» των Σκοπιανών κατά το επικείμενο δημοψήφισμα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του, ο οποίος στηρίζει τη συμφωνία, ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε ότι αυτή θα κατατεθεί στη Βουλή στα τέλη του ερχόμενου Ιανουαρίου και μάλιστα θα υπερψηφιστεί, παρακάμπτοντας έτσι τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος διαμηνύει ξανά και ξανά πως θα ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό.

Πιο συγκεκριμένα, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ θα κερδηθεί και θα έχει την απαραίτητη συμμετοχή, ο ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι η διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών στη γείτονα χώρα θα ολοκληρωθεί προς τα μέσα με τέλη Ιανουαρίου και στη συνέχεια, η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή προς επικύρωση.

Ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και μεμονωμένους βουλευτές, που έχουν δηλώσει τη στάση τους υπέρ της συμφωνίας, όπως ο ίδιος είπε, θα ήλπιζε στη στήριξη και από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι τα δύο αυτά κόμματα «δυστυχώς σκέφτονται την εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στην εσωτερική».

Εξαπολύοντας επίθεση κατά της ΝΔ, ο ίδιος τόνισε ότι έχει «το βλέμμα στραμμένο στα εσωτερικά του κόμματος, στο οποίο ακραίες φωνές που ήταν σε ακροδεξιά κόμματα παλαιότερα, το έχουν συμπαρασύρει σε μία πολιτική που δεν συνάδει με το παρελθόν του και τις διαπραγματεύσεις που κάνανε».

«Είναι μία συμφωνία που βλέπει στο μέλλον», «μια καλή συμφωνία», κατέληξε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, εκφράζοντας την άποψη ότι θα ήταν καλό να περάσει με συντριπτική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Αν σου άρεσε κάνε