Τσίπρας-Καμμένος: Μαζί μέχρι το Μάρτιο και... βλέπουμε

Τσίπρας-Καμμένος: Μαζί μέχρι το Μάρτιο και... βλέπουμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:11 Δημιουργία 21/09/18, 16:56

«Μαζί μέχρι το Μάρτιο και... βλέπουμε». Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου σε σχέση με τη συνάντηση των κκ. Τσίπρα και Καμμένου το απόγευμα της Παρασκευής, εν μέσω παρατεταμένης - πλέον - προεκλογικής περιόδου.

Η συνάντηση των δύο συγκυβερνητών έγινε με «φόντο» τα σενάρια περί πρόωρης κάλπης, που δίνουν και παίρνουν, και με το «βλέμμα» σαφώς στη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία οι δύο άνδρες ανακατεύουν την εκλογική τράπουλα.

Αν και ο κ. Καμμένος επιδίδεται σε επικοινωνιακά παραληρήματα σχετικά με τη θέση των ΑΝΕΛ ως προς το επίμαχο ζήτημα της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανοίγοντας «παράθυρο» σε πιθανή αποχώρηση του κόμματός του από το κυβερνητικό σχήμα, εντούτοις πηγές του Μαξίμου τονίζουν πως οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως τώρα προέχει η «πολιτική σταθερότητα»...

Πιο συγκεκριμένα, κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν πως οι κκ. Τσίπρας και Καμένος συμφώνησαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν η Συμφωνία των Πρεσπών να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο και πως θα επανέλθουν σε αυτό τον ερχόμενο Μάρτιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτή τη στιγμή αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα, είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα, καθώς βρισκόμαστε στην πρώτη φάση από την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, λένε οι ίδιοι κύκλοι, συμφώνησαν πως κοινός και αδιαμφισβήτητος στόχος αυτή τη στιγμή είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, με την παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, η άμεση υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και η θεσμική θωράκιση του κράτους απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.

Αν σου άρεσε κάνε