Τοσουνίδης: Αν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή, θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Τοσουνίδης: Αν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή, θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:04 Δημιουργία 23/09/18, 12:40

Εμμένει στη θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να μην κάνουν δεκτή καμία συμφωνία με την ΠΓΔΜ, που θα περιλαμβάνει το όνομα «Μακεδονία» ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης, λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση Τσίπρα- Καμμένου, στην οποία ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας συμφώνησαν «ανακωχή» για το θέμα έως τον Μάρτιο, με στόχο τη σταθερότητα της κυβέρνησης έως τις εκλογές.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Τοσουνίδης τονίζει ότι τα γεγονότα και η στάση του Ζόραν Ζάεφ δικαιώνουν απόλυτα τους ΑΝΕΛ και επαναλαμβάνει την εκτίμηση ότι η συμφωνία «δύσκολα θα φθάσει στην Ελληνική Βουλή».

Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι αν φθάσει στη Βουλή οι ΑΝΕΛ θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει τι θέλει μέσω εκλογών.

Ο κ. Τοσουνίδης χαρακτηρίζει «άκαιρες και βιαστικές» τις τοποθετήσεις στελεχών των ΑΝΕΛ με τις οποίες διαφοροποιούνται στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνοντας ότι το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας ήταν «πάγια θεμελιακή θέση του κόμματος».

Σχολιάζει πάντως πως ο ελληνικός λαός έχει «πολύ λιγότερους λόγους για να ανησυχεί σήμερα από ό,τι στο παρελθόν» καθώς «η Ελλάδα επιβλήθηκε ως σημαντικός πυλώνας για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια σταθερότητα και έχει αποκτήσει πλέον αποτελεσματικούς τρόπους για να αμύνεται και να μπορεί να απαντά δυναμικά σε κάθε πρόκληση».

Όσον αφορά στη βεβαιότητα, που εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος για μη περικοπή των συντάξεων και κατάργηση του σχετικού νόμου, σημειώνει πως είναι αποτέλεσμα των στοιχείων και των γεγονότων στην οικονομία της χώρας.

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ αναφέρεται τέλος και στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την παροχή των καλύτερων συνθηκών διαβίωσης στα hot spots και επικρίνει ως υποκριτές εκείνους που καλούν σε απάνθρωπες λύσεις και ταυτόχρονα εγκαλούν τη σημερινή κυβέρνηση για προβλήματα που είναι αναπόφευκτα, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των προσφύγων.

Τέλος, επικαλούμενος, την χρονική απόσταση έως τις εκλογικές αναμετρήσεις και τις συνθήκες μεγάλης αναπροσαρμογής του πολιτικού σκηνικού, δεσμεύεται να απαντήσει την στιγμή εκείνη που τα δεδομένα θα επιτρέπουν να απαντηθεί το ερώτημα «με τι συμμαχίες και πώς θα πορευθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το 2019».

Αν σου άρεσε κάνε