Σε διπλό μέτωπο το «κατηγορώ» Μητσοτάκη κατά Τσίπρα-Καμμένου: Οι δεσμεύσεις-κλειδιά

Σε διπλό μέτωπο το «κατηγορώ» Μητσοτάκη κατά Τσίπρα-Καμμένου: Οι δεσμεύσεις-κλειδιά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:43 Δημιουργία 24/09/18, 15:25

Δριμύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης Τσίπρα για τη μήνυση που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος εις βάρος δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου», καθώς και για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια, εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σχετική δήλωσή του τη Δευτέρα.

«Όσα συμβαίνουν στη Μόρια είναι ντροπή για την πατρίδα μας. Και για τη ντροπή αυτή, φέρει αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της. Πήραν 1,6 δισ. ευρώ. Και έφτιαξαν τον αθλιότερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο, όπως λένε πλέον τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Πουλάνε ευαισθησία στα λόγια αλλά με τις πράξεις τους προσβάλλουν τα αισθήματα αλληλεγγύης των Ελλήνων και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχολιάζοντας δε τις κινήσεις Καμμένου, ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση, αντί να απολογείται, εκφοβίζει όποιον της ασκεί έλεγχο και κριτική. Το Σάββατο τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου μετά από μήνυση του κ. Καμμένου. Όχι γιατί τον συκοφάντησαν. Αλλά γιατί έθεσαν ερωτήματα για τη σκοτεινή διαχείριση τεράστιων ποσών. Ας το καταλάβουν επιτέλους: Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης και δεν θα γίνει Βενεζουέλα».

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλαμβάνει τις εξής δεσμεύσεις: «Πρώτον, η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τη διαδικασία του αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου, δίνοντας προτεραιότητα στη γρήγορη εκδίκασή τους. Δεύτερον, η αλήθεια για τη διασπάθιση των χρημάτων και τις αδιαφανείς διαδικασίες, θα έρθει στο φως. Και τρίτον, η χώρα θα αποκτήσει μια αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική: Τα σύνορά μας θα φυλάσσονται αποτελεσματικά. Οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου θα προχωρούν γρήγορα. Όσοι δεν δικαιούνται προστασίας, θα επιστρέφουν αμέσως στις χώρες προέλευσής τους. Και όσοι βρίσκονται σε αυτή τη χώρα θα ζουν σε συνθήκες ανθρωπιάς και αξιοπρέπεια».

Αν σου άρεσε κάνε