Το πρόγραμμα Κοτζιά στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Το πρόγραμμα Κοτζιά στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:36 Δημιουργία 24/09/18, 15:32

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από αργά το βράδυ της Κυριακής ο Νίκος Κοτζιάς, που θα συμμετάσχει στις εργασίες της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, σήμερα, Δευτέρα, ο Νίκος Κοτζιάς θα παραβρεθεί στην εκδήλωση του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump για την αντιμετώπιση των προβλήματος των ναρκωτικών ("Global Call to Action on the World Drug Problem"), όπως επίσης και στη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.
Την Τρίτη θα συμμετάσχει στην εκδήλωση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres, για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις καθώς και στο Διατλαντικό Δείπνο των Υπουργών Εξωτερικών, «όπου θα έχει την ευκαιρία να προβάλει τις ελληνικές θέσεις».
Την Τετάρτη θα πάρει μέρος στη συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης για τον ρόλο της εκπαίδευσης στην καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων.
Ορισμένες από τις σημαντικές επαφές του θα είναι εκείνες με τους ομολόγους του από την Αλβανία, το Λίβανο, το Μαρόκο, την Ιορδανία, των ΗΑΕ, την Παλαιστίνη, το Περού, το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν, αλλά με εκπροσώπους κυπριακών και εβραϊκών οργανώσεων, όπως, άλλωστε και με εκπροσώπους διεθνών και περιφερειακών οργανισμών.
Στις επαφές με μεγάλο ενδιαφέρον συγκταλλέγονται και οι εξής:

-Διμερής συνάντηση με τον ομόλογό του τής Ινδονησίας Retno Marsudi (υπογραφή Μνημονίου κατανόησης για απαλλαγή θεωρήσεων σε διπλωματικά διαβατήρια) (24/9)

-Διμερής συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Περού Nestor Popolizio (24/9)

-Τετραμερής Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδος-Βουλγαρίας-Κροατίας-Ρουμανίας (26/9)

-Υπουργική Συνάντηση των χωρών μελών του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών (ACForum), η οποία θα συγκληθεί για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο (27/9). Το ACForum πρωτοσυστάθηκε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2017, κατόπιν πρωτοβουλίας τού κου Κοτζιά με τον Κινέζο ομόλογό του, Wang Yi

-Συνάντηση με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓ ΗΕ για το ονοματολογικό, Μatthew Nimetz (27/9)

Το πρόγραμμα τής Πέμπτης, τέλος, θα συμπεριλαμβάνει και ανοιχτή συζήτηση για την ελληνική εξωτερική πολιτική που διοργανώνεται από τη διεθνούς κύρους δεξαμενή σκέψης (think tank) Council on Foreign Relations (CFR), κατά την οποία ο Νίκος Κοτζιάς θα είναι ο κεντρικός ομιλητής.
Αν σου άρεσε κάνε