Σε εγρήγορση και σκληρή αντιπολιτευτική «γραμμή» η ΝΔ μέχρι τις εκλογές

Σε εγρήγορση και σκληρή αντιπολιτευτική «γραμμή» η ΝΔ μέχρι τις εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:56 Δημιουργία 25/09/18, 08:52
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Δύο κρίσιμους σταθμούς «βλέπει» η ΝΔ μέχρι τις κάλπες και δεν είναι λίγοι εκείνοι στην αξιωματική αντιπολίτευση, που πιστεύουν ότι από αυτά τα γεγονότα θα εξαρτηθεί εν πολλοίς όχι μόνο ο ακριβής χρόνος των εκλογών, αλλά και το ίδιο το αποτέλεσμα.

Ειδικότερα , οι σταθμοί αυτοί είναι :

  1. Το δημοψήφισμα στα Σκοπιά που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή
  2. Το eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, όποτε και θα ληφθεί από τους εταίρους της χώρας η οριστική απόφαση για τις συντάξεις.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κρατά ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης, θεωρεί ότι ο Μάιος είναι το απώτατο χρονικό σημείο για τη διεξαγωγή των εκλογών και δεν αποκλείει ότι εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν πάρει τις απαντήσεις που θέλει από την τρόικα τον προσεχή Δεκέμβρη για το θέμα των συντάξεων, τότε ο ίδιος μπορεί να μεταβάλλει την τακτική του έναντι των Ευρωπαίων, να επιστρέψει στο «αντάρτικο» του ´15 και να προχωρήσει σε εκλογές πριν από τον Μάρτιο, αφήνοντας στην επόμενη κυβέρνηση και την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Για το λόγο αυτό εκτός από την σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή που ακολουθεί, ο πρόεδρος της ΝΔ σχεδιάζει περιοδείες σε ολόκληρη την χώρα μέσα στο φθινόπωρο, ενώ ο ίδιος θα δώσει προεκλογικό χαρακτήρα και στο προγραμματισμένο για τις αρχές Δεκεμβρίου συνέδριο της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει από όλα τα κορυφαία και ιστορικά στελέχη του κόμματος να τοποθετηθούν δημόσια ενόψει των εκλογών, ενώ θα έχει ολοκληρώσει μέχρι τότε και τις εκλογικές λίστες για το σύνολο των αναμετρήσεων της επόμενης χρονιάς.

Σε επίπεδο στρατηγικής, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει αναλάβει την αναζήτησή προσώπων - ικανών να σηματοδοτήσουν το άνοιγμα προς το κέντρο, ενώ στα δεξιά της ΝΔ, όπου έχουν σχηματιστεί εκτός των ΑΝΕΛ και διάφοροι φορείς που το άθροισμα των ποσοστών τους στις δημοσκοπήσεις υπερβαίνει το 1,5%, έχει θα προσπαθήσει μαζί με στελέχη, όπως είναι οι κ.κ. Γεωργιάδης και Βορίδης να αποκτήσει ερείσματα .

Βασικό επιχείρημά του θα είναι η θεωρία της «χαμένης ψήφου», η οποία θα συμπληρώσει το δίλημμα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ . Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ήδη ο μόνος ηγέτης που μπορεί να διώξει τον κ. Τσίπρα από την εξουσία , γεγονός που έχει πλήξει και αλλά κόμματα, όπως το ΚΙΝΑΛ, οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι του οποίου μετακινούνται ήδη προς τη ΝΔ.

Χθες , ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε ξανά το θέμα της Μόριας, προαναγγέλλοντας έρευνα για τα κονδύλια που δόθηκαν από την ΕΕ και εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου για τη δίωξη δημοσιογράφων. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε μάλιστα ότι ως πρωθυπουργός θα καταργήσει την αυτόφωρη διαδικασία για τα αδικήματα Τύπου.

Αν σου άρεσε κάνε