Προεκλογικό «άρωμα» στις εξαγγελίες Γαβρόγλου για το διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών

Προεκλογικό «άρωμα» στις εξαγγελίες Γαβρόγλου για το διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:39 Δημιουργία 25/09/18, 15:34

Προεκλογικό «άρωμα» έχουν οι σημερινές εξαγγελίες του Κώστα Γαβρόγλου για τους διορισμούς 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών σε ορίζοντα τριετίας, παραπέμποντας στη δέσμευση του πρωθυπουργού κατά τη συνάντησή του με τα ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της ΟΛΜΕ.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί:

- 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση, την επόμενη σχολική χρονιά 2019 – 2020, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό,

- 5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2020 – 2021,

- 5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2021 – 2022

Πάντως, ο υπουργός Παιδείας δεν διευκρίνισε με ποιον τρόπο θα γίνουν οι παραπάνω διορισμοί, ζητώντας από τις ομοσπονδίες τις προτάσεις τους.

Όσον αφορά την κατανομή των προσλήψεων στις βαθμίδες και τις ειδικότητες της Εκπαίδευσης, όπως ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, οι διορισμοί θα γίνουν «με βάση την αναλογικότητα των αναγκών».

«Με τη σημερινή απόφαση, εκπληρώνεται ένα κρίσιμο μέρος του στόχου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση χρόνιων ελλείψεων στην εκπαίδευση», σχολίασε μετά τη συνάντηση με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ο ίδιος.

«Η έξοδος από τα μνημόνια σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πορείας. Πορείας δύσκολης αλλά και ελπιδοφόρας. Η ανακοίνωση των 15.000 μόνιμων διορισμών είναι ένα βήμα στην παραπέρα αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και ειδικά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», είπε.

Αν σου άρεσε κάνε