Κομισιόν: «Ουδέν σχόλιο» για την έρευνα της OLAF στη Μόρια

Κομισιόν: «Ουδέν σχόλιο» για την έρευνα της OLAF στη Μόρια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:44 Δημιουργία 26/09/18, 14:01

«Ουδέν σχόλιο» είναι η απάντηση της Κομισιόν σχετικά με την έρευνα της ανεξάρτητης αρχής της ΕΕ κατά της διαφθοράς (OLAF) ως προς τη διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό από την Ελλάδα.

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά γενικότερα μπορούμε γενικότερα να πούμε ότι υπάρχουν κανόνες για το πώς γίνεται η διαχείριση των κονδυλίων και σύστημα παρακολούθησης, ώστε να βλέπουμε ότι ξοδεύονται σωστά», απάντησε εκπρόσωπος της Κομισιόν, ενημερώνοντας τον Τύπο.

«Τα χρήματα για την σίτιση μεταναστών στην Ελλάδα που βρίσκονται υπό εξέταση από τον OLAF προέρχονται από έκτακτα ευρωπαϊκά κονδύλια και έχουν διαφορετικό τρόπο ελέγχου από ό,τι τα μακροπρόθεσμα κονδύλια για τη μετανάστευση που για να δοθούν υπόκεινται σε ενδελεχή έλεγχο», εξήγησε η Ν. Μπερτό.

«Έχουμε επισκεφτεί το project δύο φορές και δεν έχουμε βρει κάποια κακοδιαχείριση των πόρων και για αυτό συνεχίσαμε και την χρηματοδότηση του», είπε η η ίδια, αλλά πρόσθεσε ότι η Επιτροπή δεν είναι κατάλληλη να ερευνά τέτοιες υποθέσεις απάτης. Εξαιτίας των καταγγελιών που είχαν γίνει ανέθεσε το θέμα στον κατάλληλο οργανισμό, τον OLAF.

«Οι επισκέψεις μας επιβεβαίωναν ότι υπάρχει σίτιση για τους μετανάστες και για αυτό προχωρήσαμε στην αποπληρωμή του κόστους της σίτισης», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε οι κατάλληλοι να ερευνήσουμε καταγγελίες σχετικά με παράνομα κέρδη από υπηρεσίες σίτισης».

«Κατά την πάγια τακτική που διέπει τις εν εξελίξει έρευνες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο OLAF δεν μπορούν να σχολιάσουν περαιτέρω την υπόθεση».

Αν σου άρεσε κάνε