«Φλερτάρει» με νέα πρόταση μομφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Φλερτάρει» με νέα πρόταση μομφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:16 Δημιουργία 28/09/18, 11:30
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Όλα τα κοινοβουλευτικά και πολιτικά «όπλα» που έχει στην διάθεση του είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να επιταχυνθούν οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αποκλείει ακόμη και την κατάθεση νέας πρότασης μορφής (κάτι που μπορεί να γίνει μετά την 17η Δεκεμβρίου, οπότε και συμπληρώνονται έξι μήνες από την αντίστοιχη πρόταση που κατετέθη), προκειμένου να τορπιλίσει την διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και για να εκθέσει πολιτικά τον κ. Καμμένο.

Χθες, στην σύσκεψη που είχε με τους τομεάρχες του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή και κάλεσε όλα τα στελέχη να βρίσκονται σε εγρήγορση. Για το Σκοπιανό, επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν προτίθεται να κυρώσει την συμφωνία, είτε τώρα είτε μετά τις εκλογές και επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ για τον οποίο είπε ότι «τώρα πέφτει και το τελευταίο φύλο συκής».

Το δεύτερο μεγάλο θέμα, το οποίο συζητήθηκε χθες και θα αναδειχθεί πιο έντονα τις επόμενες ημέρες, είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια. Για τη ΝΔ, η υπόθεση με τα κοινοτικά κονδύλια που δόθηκαν για την προετοιμασία της χώρας ενόψει των προσφυγικών ροών παραμένει ανοιχτό, ενώ ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει πλήρως ο σχεδιασμός που η σημερινή κυβέρνηση έκανε, με αποτέλεσμα τη σημερινή τραγική εικόνα που εκθέτει - όπως υποστήριξε - ολόκληρη τη χώρα.

Στην χθεσινή σύσκεψη και στο πλαίσιο της εφ’ όλης συζήτηση που έγινε, ο κ. Κουμουτσάκος προέβλεψε ότι η πρόταση Ζάεφ θα περάσει από το δημοψήφισμα της Κυριακής και σημείωσε ότι οι εξελίξεις θα τρέξουν στην γειτονική χώρα. Άλλα στελέχη υποστήριξαν ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος θα αναζητήσουν τρόπους για να φτάσουν μέχρι τον Μάιο και τις τριπλές εκλογές και σε αυτό το σημείο ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της κατάθεσης νέας πρότασης μομφής.

Για το θέμα των συντάξεων, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση «παλεύει» έστω και για μια ολιγόμηνη αναβολή στην εφαρμογή του μέτρου και εάν δεν το πετύχει, τότε είναι πιθανόν - συμπλήρωσαν τα ίδια πρόσωπα- ο πρωθυπουργός να επιστρέψει στην επιθετική ρητορική κατά της τρόικας, όπως έκανε το 2015.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ζήτησε από τα στελέχη του να αποκαλύψουν και στην συνέχεια να αποδομήσουν τις κινήσεις αυτές και παράλληλα να προβάλουν το αίτημα για την διεξαγωγή εκλογών το συντομότερο δυνατό. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμμα της ΝΔ, αποφασίστηκε να δοθεί σε όλους τους βουλευτές κείμενο με κωδικοποιημένα τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της ΔΕΘ έτσι ώστε να τα προβάλουν στις περιφέρειες τους.

Αν σου άρεσε κάνε