ΝΔ: Ο χρόνος για τις εκλογές μετρά αντίστροφα

ΝΔ: Ο χρόνος για τις εκλογές μετρά αντίστροφα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:08 Δημιουργία 03/10/18, 09:50
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την πεποίθηση ότι ο χρόνος για τις εθνικές εκλογές μέτρα αντίστροφα και ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και τις διαβεβαιώσεις Καμμένου περί εξάντλησης της 4ετίας, εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμά ότι ακόμη και η υπόθεση του Σκοπιανού να παραταθεί μετά το δημοψήφισμα στην γειτονική χώρα, η κυβέρνηση δεν θα αντέξει πέραν του Μαΐου και πως ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού είναι να κάνει τριπλές εκλογές. Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό, οι επιτελείς της προετοιμάζουν την στρατηγική τους, αναδεικνύοντας κάθε μέρα κι ένα διαφορετικό ζήτημα.

Χθες, ήταν η σειρά του μεταναστευτικού, θέμα στο οποίο δόθηκε έμφαση και με την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Σάμο. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε δημόσια τις εικόνες που αντίκρισε εκεί, λέγοντας ότι «είναι εξοργιστικό με 1,6 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, η Ελλάδα να μην παρέχει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους μετανάστες - πρόσφυγες». Είναι βέβαιο ότι το μεταναστευτικό θα διατηρηθεί στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και δεν αποκλείεται η ΝΔ να το συνδέσει την πορεία προς τις κάλπες με ζητήματα διαφάνειας στην διαχείριση των σχετικών κοινοτικών κονδυλίων.

Την ίδια ώρα, ο «πόλεμος» στο εσωτερικό της χώρας για το ζήτημα των Σκοπίων, συνεχίζεται με αφορμή την ενδοκυβερνητική κόντρα Καμμένου - Κοτζιά αλλά και δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας που εμφάνιζε την εκπρόσωπο της ΝΔ κυρία Μαρία Σπυράκη να συναντάται μυστικά, δυο φορές, με τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό, Ζόραν Ζαεφ.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε φαιδρή την εικόνα της κυβέρνησης λέγοντας ότι οι δυο κυβερνητικοί εταίροι κάνουν τα πάντα προκειμένου να μείνουν γαντζωμένοι για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους, ενώ η κυρία Σπυράκη διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι είχε μια τυχαία και δημόσια σύσταση με τον κ. Ζάεφ και εκεί του επανέλαβε την πάγια θέση της ΝΔ ότι δεν θα ψήφισε ούτε τώρα ούτε στο μέλλον υπέρ της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Είναι σαφές ότι το Σκοπιανό, ανεξαρτήτως της εξέλιξης που θα έχει στην γειτονική χώρα, θα είναι στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Για τη ΝΔ το θέμα αυτό θα είναι το «όχημα» διεμβολισμού των ΑΝΕΛ αλλά και διατήρησης των υψηλών ποσοστών που έχει αυτή την ώρα στο σύνολο σχεδόν των νόμων της βορείου Ελλάδας.

Αυτό θα είναι και το μήνυμα που θα εκπέμψει ο κ. Μητσοτάκης σε μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού που θα γίνει αύριο στο μουσείο Μπενάκη. Πρόκειται για μια εκδήλωση που πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση 44 ετών από την ίδρυση της ΝΔ.

Παρόντες θα είναι οι βουλευτές, τα μέλη της κεντρικής επιτροπής αλλά και τα ιστορικά στελέχη του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr έχουν προσκληθεί επίσης 50 πρόσωπα που αναδείχθηκαν από το μητρώο στελεχών που έφτιαξε ο κ. Μητσοτάκης.

Αν σου άρεσε κάνε