Μήνυμα Μητσοτάκη για τις δωρεές ιδιωτών στα σχολεία

Μήνυμα Μητσοτάκη για τις δωρεές ιδιωτών στα σχολεία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:20 Δημιουργία 03/10/18, 15:15

Παρέμβαση υπέρ των δωρεών ιδιωτών στην εκπαίδευση έκανε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της ΝΔ να βάλλει κατά της ΕΛΜΕ Μαγνησίας μετά από απόφαση των καθηγητών να αρνηθούν προσφορά του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την ενίσχυση του εξοπλισμού των σχολείων της περιοχής.

Σε σχετική ανάρτηση του στο Facebook, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει πως η παραπάνω απόφαση «επιβεβαιώνει, δυστυχώς, μια φοβική νοοτροπία που θέλει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια αποκομμένα από την κοινωνία».

Ακόμα, επεσήμανε ότι ο άρτιος εξοπλισμός των σχολείων και των πανεπιστημίων είναι αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο καθήκον της Πολιτείας. Όπως συμπλήρωσε, το κράτος οφείλει να παρέχει σε κάθε παιδί και φοιτητή όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη σωστή εκπαίδευσή τους στα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια.

«Οι δωρεές, ωστόσο, των ιδιωτών, όταν είναι επωφελείς για το δημόσιο συμφέρον, πρέπει πάντα να είναι καλοδεχούμενες, όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αν σου άρεσε κάνε