Κοντά στο 10% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για το Σκοπιανό

Κοντά στο 10% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για το Σκοπιανό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:44 Δημιουργία 03/10/18, 18:42

Περίπου στο 10% ανέρχεται η διαφορά της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό του Βεργίνα TV.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 30,9% των ψήφων και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,3%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 7,2% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,6% και το Κίνημα Αλλαγής με 6,4%.

Eκτός Bουλής μένουν, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,7% και το Ποτάμι με 1,8%.

Οριακά εκτός Βουλής μένουν η Ένωση Κεντρώων με 2,9% και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 2,6%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 12,3%.

Στα επίπεδα συσπείρωσης, η ΝΔ αγγίζει το 83%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 54%

Δημοφιλία πολιτικών προσώπων

Οι ερωτηθέντες που πήραν μέρος στην έρευνα κλήθηκαν να …αξιολογήσουν και ορισμένα από τα προβεβλημένα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ , όσο και από τη ΝΔ.

Σύμφωνα με την έρευνα:

• Για το Νίκο Παππά (υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής) αρνητική γνώμη έχει το 42% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, και το 67% των ψηφοφόρων της ΝΔ αντίστοιχα, ενώ αντίθετα το 32% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και 2% των ψηφοφόρων της ΝΔ έχουν θετική γνώμη.

• Για τον Κώστα Ζαχαριάδη (Διευθυντή της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ), το 30% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 3% των ψηφοφόρων της ΝΔ έχουν θετική γνώμη. Ενώ αντίθετα , αρνητική γνώμη έχουν το 20% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 39% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

• Για τον αν. Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο θετική γνώμη έχουν το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 3% των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ αρνητική το 65% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 79% των ψηφοφόρων της ΝΔ αντίστοιχα.

• Το 37% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 1% των ψηφοφόρων της ΝΔ έχουν θετική γνώμη για τον Γραμματέα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη , ενώ αντίστοιχα το 32% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 72% των ψηφοφόρων της ΝΔ έχουν αρνητική γνώμη για το στέλεχος του κόμματος.

• Για τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη, έχουν θετική γνώμη το 71% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αρνητική γνώμη έχουν το 10% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 75% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

• Για τον Κωστή Χατζηδάκη Αντιπρόεδρο της ΝΔ, θετική γνώμη έχει το 20% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 67% της ΝΔ, ενώ αρνητική γνώμη έχει το 55% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 8% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

• Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση , το 24% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 67% των ψηφοφόρων της ΝΔ έχουν θετική γνώμη για την εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, ενώ αρνητική γνώμη έχει το 62% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 10% των ψηφοφόρων της ΝΔ, αντίστοιχα.

• Για τον Βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη , θετική γνώμη έχει το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 60% της ΝΔ αντίστοιχα, ενώ αρνητική γνώμη έχει το 65% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος και αρνητική γνώμη το 22% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Για το Σκοπιανό

To 72% των Ελλήνων επιθυμεί την αποχώρηση της Ελλάδας από τη συμφωνία των Πρεσπών, μετά το δημοψήφισμα που έγινε στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Το 68% μάλιστα των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα (1000 άτομα), δήλωσαν ότι θα έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα για το Σκοπιανό.

Αν σου άρεσε κάνε