«Φαγωμάρα» Παππά και Φίλη για την ΕΡΤ

«Φαγωμάρα» Παππά και Φίλη για την ΕΡΤ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:36 Δημιουργία 05/10/18, 14:31

Μεγάλη ένταση καταγράφεται τις τελευταίες μέρες μεταξύ του Νίκου Παππά και του Νίκου Φίλη με «φόντο» τη λειτουργία της ΕΡΤ, ένταση που εκφράσει τη δυσαρέσκεια ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κυβερνητικού έργου.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργό Παιδείας ανέβασε τους τόνους κάνοντας λόγο «στρουθοκαμηλισμό» του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε την Πέμπτη την κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ως «ταυτόσημη» με αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα ο κ. Φίλης να «σηκώσει» το γάντι την Παρασκευή.

«Πίστευα ότι η σύγχρονη Αριστερά θα είχε απαλλαγεί από τις ολέθριες αντιλήψεις του παρελθόντος και δεν θα εκλάμβανε την κριτική συντρόφων ως δήθεν προσχώρηση στις γραμμές του αντιπάλου. Κρίμα για τον Νίκο Παππά που επέτρεψε στον εαυτό του να υποπέσει σε ένα τέτοιο ολίσθημα» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωση του ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Όπως δηλώνει, «τα γεγονότα και τα προβλήματα στην ΕΡΤ είναι ξεροκέφαλα, ενώ ο αντίπαλος καραδοκεί για να ξαναρίξει ‘μαύρο’».

«Ο στρουθοκαμηλισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Χρειάζεται διάλογος και αποφάσεις για την υπεράσπιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης» καταλήγει αιχμηρά στη δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αναγκαία μια ΕΡΤ αντικειμενική»

Στο θέμα παρενέβη και κυβερνητικός ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέροντας «δεν συμμερίζομαι την άποψη του κ. Φίλη. Είναι αναγκαία μία ΕΡΤ αντικειμενική και αξιόπιστη».

«Στην ΕΡΤ γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια μετά το σοκ που αντιμετώπισε με το μαύρο που έπεσε. Ο αγώνας δεν κερδίζεται μέσα σ ένα βράδυ. Γίνεται κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής προσπάθεια για μια δημόσια τηλεόραση στο ύψος των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας» δήλωσε στον News 24/7.

«Το εμπάργκο της ΝΔ προς την ΕΡΤ δεν δικαιολογείται ούτε μπορεί να συμψηφιστεί με το εμπάργκο της κυβέρνησης στον ΣΚΑΪ που είναι μια βιομηχανία ψευδών ειδήσεων» ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση να άρουμε το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ».

«Η ΕΡΤ δεν έχει γίνει BBC»

Κληθείς να τοποθετηθεί στην κόντρα Νίκου Παππά - Νίκου Φίλη για την ΕΡΤ στο ρ/σ «Θέμα», ο Γιώργος Κατρούγκαλος αρχικά παρατήρησε ότι στην κρατική τηλεόραση «δεν υπάρχει η ομοφωνία και η ομοχρωμία του παρελθόντος γιατί υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι από τη ΝΕΡΙΤ. Δεν θελήσαμε να κάνουμε κυνήγι μαγισσών. Μπορεί μερικοί να το σκέφτηκαν, αλλά είναι η απόλυτη μειοψηφία».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε, πάντως, ότι η ΕΡΤ «δεν έχει γίνει BBC αλλά με κάποια εχέγγυα ανεξαρτησίας να γίνει καλύτερη από τα ιδιωτικά κανάλια όχι μόνο στην ειδησεογραφία αλλά και στην παραγωγή πολιτισμού».

«Έτσι όπως το ακούω, ο Νίκος Παππάς έχει δίκιο» είπε πάντως ο κ. Κατρούγκαλος, παρατηρώντας ότι «είναι προφανές ότι ο Νίκος Παππάς έχει ευθύνη στο αντικείμενο και εκφράζει την κυβερνητική θέση αλλά κάθε κριτική πρέπει να την ακούμε ακόμα και αν προέρχεται από τη δική μας παράταξη».

Αν σου άρεσε κάνε