Προσφυγικό: Παρέμβαση Δικαιοσύνης ζητεί η ΝΔ για κακοδιαχείριση των κονδυλίων

Προσφυγικό: Παρέμβαση Δικαιοσύνης ζητεί η ΝΔ για κακοδιαχείριση των κονδυλίων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:01 Δημιουργία 05/10/18, 16:49

Κλιμακώνει την επίθεση κατά της κυβέρνησης Τσίπρα για το ζήτημα του προσφυγικού η αξιωματική αντιπολίτευση, στον απόηχο της παραπομπής του επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Ηλιόπουλου, ο οποίος κατήγγειλε «εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης κονδυλίων».

Μάλιστα, ο Δημήτρης Βίτσας κατά την τοποθέτησή του σήμερα στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του Χάρη Θεοχάρη για την όξυνση της μεταναστευτικής κρίσης, απέφυγε να σχολιάσει τα περί παραπομπής Ηλιόπουλου παρά το σχετικό σάλο.

Από την πλευρά της η ΝΔ, με νέα της ανακοίνωση ζητεί διερεύνηση των καταγγελιών, εξαπολύοντας νέο «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης για τα χαμένα κονδύλια των 1,6 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος της Πειραιώς τονίζει πως η κυβέρνηση «συνεχίζει να μη δίνει κανένα στοιχείο για το πού έχουν πάει τα 1,6 δισ. ευρώ του προσφυγικού. Εξακολουθεί να μην εξηγεί τι φταίει και χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν σε hot spots ντροπής και προσβολής για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης προσθέτει πως η ΝΔ «θα συνεχίσει τον έλεγχο των καταγγελιών.Ήρθε η ώρα να χυθεί φως στις σκιές της Κυβέρνησης γύρω από τη διαχείριση του Προσφυγικού».

Την ίδια δε ώρα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για πολιτικό και ηθικό ζήτημα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «μετά τις αλλεπάλληλες παραιτήσεις και αποπομπές κυβερνητικών αξιωματούχων, τις καταγγελίες τους για αδιαφανείς διαδικασίες και διασπάθιση κοινοτικών πόρων, εγείρεται μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα».

«Πρέπει να γίνει το αυτονόητο. Η Δικαιοσύνη να ελέγξει τις καταγγελίες και να διαταχθεί άμεσα εισαγγελική έρευνα ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια» καταλήγει ο κ. Καραγκούνης.

Αν σου άρεσε κάνε