ΝΔ: Μηνύματα ενότητας στην κορυφή!

ΝΔ: Μηνύματα ενότητας στην κορυφή!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:33 Δημιουργία 08/10/18, 07:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την απόφασή τους να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πορεία προς τις κάλπες, στηρίζοντας τη ΝΔ και τον πρόεδρο τη Κυριάκο Μητσοτάκη, υποδηλώνουν με τις πρόσφατες - δημόσιες παρεμβάσεις τους οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Οι δύο πολιτικοί άνδρες έχουν αποφασίσει ότι όχι μόνο δεν θα παραμείνουν σιωπηλοί, αλλά θα πυκνώσουν τις δημόσιες παρεμβάσεις τους, εκπέμποντας μήνυμα ενότητας της συντηρητικής παράταξης στην κορυφή.

Παράλληλα, θα δραστηριοποιηθούν και σε τοπικό επίπεδο (στη Μακεδονία ο κ. Καραμανλής, στην Πελοπόννησο ο κ. Σαμαράς), προκειμένου να διατηρήσουν ψηλά τα ποσοστά συσπείρωσης, αλλά και να απευθυνθούν στους ψηφοφόρους, που δεν ανήκουν στον στενό κομματικό πυρήνα της ΝΔ.

Ενδεικτική της στάσης που θα τηρήσει το επόμενο διάστημα και μέχρι να στηθούν οι κάλπες είναι για τον κ. Σαμαρά η περιοδεία και η δημόσια ομιλία, που ο ίδιος έκανε χθες στην Καβάλα. Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε, όπως ήταν φυσικό, στο Σκοπιανό, επαναφέροντας τη σταθερή του θέση ότι δεν μπορεί να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας. Ο ίδιος προέβλεψε δε ότι ακόμη κι αν επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από αυτή τη Βουλή «με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και όσων ...προθύμων βρεθούν», «οι υπόλοιπες πιο μακροχρόνιες δεσμεύσεις της Συμφωνίας αυτής, δεν πρόκειται να σταθούν».

Ο κ. Σαμαράς «έκαψε» με τον πλέον απόλυτο τρόπο και το σενάριο περί δημιουργίας μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού μετά τις εκλογές, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία. «Η ΝΔ»- είπε χαρακτηριστικά - «είναι ακόμη η εγγύηση συνεργασίας με όσους πιστεύουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το έχουμε κάνει ήδη πράξη στα δύσκολα, αλλά με τους ψεύτες και τους συκοφάντες δεν θα συνεργαστούμε . Ποτέ!».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός προγραμματίζει και άλλες παρόμοιες περιοδείες στην Περιφέρεια, ενώ έμφαση θα δώσει σε νομούς της Πελοποννήσου, προκειμένου να στηρίξει τις επιλογές του κόμματος στην αυτοδιοίκηση. Υπενθυμίζεται ότι η υποψηφιότητα του κ. Νίκα (νυν δημάρχου Καλαμάτας) για την περιφέρεια είχε συζητηθεί μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Σαμαρά και συμφωνήθηκε να προχωρήσει.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Καραμανλής, ο οποίος με δημόσια δήλωση του στη ΔΕΘ πήρε σαφείς αποστάσεις από όλους εκείνους, που χρησιμοποιούν το όνομά του για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα είναι παρών στην εκλογική μάχη. Υπενθυμίζεται ότι έχει κάνει ήδη μια περιοδεία (στον Έβρο) και δεν αποκλείεται να επισκεφτεί και άλλες περιοχές της βορείου Ελλάδας.

Το στίγμα των προθέσεων του έχει αποφασίσει να το δίνει ο ίδιος, με δημόσιες δηλώσεις του, ενώ θα παρακολουθήσει όλες τις κεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις της ΝΔ. Σε ο,τι άφορα τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι βέβαιο ότι θα στηρίξει την προσπάθεια του Απόστολου Τζιτζικώστα για την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έχει συμφωνήσει απόλυτα με τη θέση του κ. Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να στηριχθεί η υποψηφιότητα Μπουτάρη για τον δήμο. Το πιθανότερο είναι η οποία τελική επιλογή γίνει από το κόμμα για την θέση του δημάρχου, να συζητηθεί νωρίτερα μεταξύ του προέδρου της ΝΔ και του πρώην πρωθυπουργού.

Αν σου άρεσε κάνε