Σγουρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα

Σγουρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:36 Δημιουργία 08/10/18, 16:18

Παρά το γεγονός πως όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη συντριπτική υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εθνικών εκλογών, ο Παναγιώτης Σγουρίδης των ΑΝΕΛ εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές.

Μιλώντας στο ρ/σ Focus της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε μεταξύ άλλων, πως «οι κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα. Εμείς, οι ΑΝΕΛ κρατήσαμε την κυβέρνηση και βγήκε η χώρα στο οικονομικό ξέφωτο. Με οποιονδήποτε άλλον και να είχε συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είχαμε δύο φορές εκλογές. Μερίδιο αυτής της επιτυχίας, πχ για την καταπολέμηση της ανεργίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού, οφείλεται και στη σταθερότητα της κυβέρνησης λόγω των ΑΝΕΛ.»

Αναφορικά με το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων, ο κ. Σγουρίδης ανέφερε πως «πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει περικοπή συντάξεων και αυτό μπορεί να γίνει και μονομερώς, όπως δείχνει το προσχέδιο προϋπολογισμού, πιστεύω ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος.

Σίγουρα συζητιέται και σε επίπεδο ΔΝΤ και σε επίπεδο Eurogroup, ώστε να υπάρξει μία συμφωνία για αυτό το ζήτημα. Το μήνυμα με τη διπλή κατάθεση του προϋπολογισμού ήταν αυτό. Με την έξοδο από τα μνημόνια αποκτήσαμε βαθμούς ελευθερίας».

Ακόμα, ανέφερε ότι «στο θέμα των συντάξεων μπορούμε να πάμε σε μονομερή ενέργεια, γιατί υπάρχει δημοσιονομικός χώρος. Γενικά όμως, πρέπει να υπάρχει μία χρυσή τομή, δεν πρέπει να αποκλίνουμε πολύ από αυτά που συμφωνήσαμε, γα να μην γίνουμε σαν την Αργεντινή, που ξαναπήγε στο ΔΝΤ. Η κατάσταση είναι εύθραυστη, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα ο δρόμος...»

Αν σου άρεσε κάνε