Μία προς μία αποκαλύπτει τις «μαύρες τρύπες» της πολιτικής Τσίπρα-Καμμένου ο Μητσοτάκης

Μία προς μία αποκαλύπτει τις «μαύρες τρύπες» της πολιτικής Τσίπρα-Καμμένου ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:57 Δημιουργία 09/10/18, 07:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Έντονα ανήσυχος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βλέπει ότι η χώρα εξακολουθεί να κινείται μακριά από τις αγορές και μία νέα θύελλα, αυτή τη φορά με αφορμή την Ιταλία, να είναι έτοιμη να ξεσπάσει στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ , ο οποίος συζητά τα θέματα αυτά με ειδικευμένα στελέχη χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αλλά κα με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, θεωρεί ότι με αυτή την κυβέρνηση δύσκολα θα επέλθει η σταθεροποίηση, η θωράκιση και ακόμη δυσκολότερα η πολυπόθητη ανάπτυξη της οικονομίας.

Χθες, ο ίδιος προχώρησε ένα βήμα περαιτέρω, προειδοποιώντας δημόσια για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, όσο συνεχίζεται η πολιτική της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για «ανάληψη πολιτικού ρίσκου».

«Πληρώνουμε» - επεσήμανε - «βαρύ τίμημα και σήμερα από την παραμονή Τσίπρα στην εξουσία. Η χώρα έχει το πολιτικό ρίσκο Τσίπρα - Καμμένου. Κανείς δεν θα πιστέψει ότι η χώρα μπορεί να ανακάμψει». Ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε τις ευθύνες όχι μόνον στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, αλλά και στους Ευρωπαίους εταίρους «που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος».

Στη ΝΔ θεωρούν ότι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως τις επιφυλάξεις, που είχαν εκφράσει κορυφαία στελέχη, όταν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος πανηγύριζαν στις 21 Αυγούστου στο Ζάππειο το τέλος των μνημονίων. Και τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επισημάνει ότι η εποπτεία θα συνεχιστεί και πως οι κίνδυνοι - όσο δεν υπάρχει η δυνατότητα πραγματικής εξόδου της χώρας στις αγορές - για την ελληνική οικονομία παραμένουν. Πρόσωπα που είχαν χειριστεί κατά το παρελθόν ζητήματα της οικονομίας, εκτιμούν ότι αυτή την ώρα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει προσέλκυση ξένων επενδύσεων και κατά συνέπεια τόνωση της απασχόλησης στη χώρα, με δεδομένη την αβεβαιότητα που προκαλεί η Ιταλία και μάλιστα κατά την προεκλογική περίοδο, στην οποία ατύπως βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς και τη στασιμότητα που παρατηρείται στις αξιολογήσεις διεθνών οίκων.

Την ίδια στιγμή, η πολιτική αντιπαράθεση για όλα τα κρίσιμα θέματα έχει πλέον χτυπήσει «κόκκινο». Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκλογές το ταχύτερο δυνατό, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι συγκυβερνά με τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο. Ο ίδιος επιμένει στη θέση του ότι δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στα Σκόπια, ενώ θέτει ευθέως θέματα αδιαφάνειας στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων στο προσφυγικό.

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης ολοκληρώνει τη διήμερη περιοδεία του στην Άρτα και την Πρέβεζα .

Αν σου άρεσε κάνε