ΚΚΕ: Ο Τσίπρας θυμήθηκε προεκλογικά τις γερμανικές αποζημιώσεις

ΚΚΕ: Ο Τσίπρας θυμήθηκε προεκλογικά τις γερμανικές αποζημιώσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:24 Δημιουργία 11/10/18, 18:20

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για την αναφορά που έκανε στις γερμανικές αποζημιώσεις κατά τη συνάντηση του με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ νωρίτερα την Πέμπτη εξαπέλυσε το ΚΚΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Περισσός σημειώνει πως «ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε ξανά προεκλογικά τις γερμανικές αποζημιώσεις, όταν επί μια τετραετία δεν έκανε τίποτα ουσιαστικά για να τις διεκδικήσει. Με το πρόσχημα ότι "τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να τεθεί το ζήτημα" η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στα βήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δε διεκδίκησε ποτέ από τη γερμανική κυβέρνηση τις αποζημιώσεις, για να μη διαταραχθούν οι συμμαχίες του ελληνικού κεφαλαίου» σημειώνοντας, στη συνέχεια, «άλλωστε και στο πόρισμα της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, δε γίνεται καμιά αναφορά σε ρητή δέσμευση της κυβέρνησης να διεκδικήσει ενιαία και το σύνολό τους».

«Ο λαός μας έχει το δικαίωμα και οφείλει να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις και επανορθώσεις για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, τις τεράστιες καταστροφές στις υποδομές από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, τις αποζημιώσεις των θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων, ταυτόχρονα με τον αγώνα του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Αν σου άρεσε κάνε