«Τρελίτσα» από τον Τσίπρα για τη στάση Καμμένου στο Σκοπιανό

«Τρελίτσα» από τον Τσίπρα για τη στάση Καμμένου στο Σκοπιανό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:31 Δημιουργία 11/10/18, 19:55

Με τη φράση «στις ΗΠΑ έχει τυφώνα, αλλά δεν το λένε Πάνο. Τον λένε Μάικλ» επέλεξε να τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας για το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό.

Μετά από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, η δήλωση του πρωθυπουργού δείχνει πως ο κ. Τσίπρας επιλέγει να αφήσει για το Μάρτιο το θέμα συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο.

Όπως ανέφεραν από το ΣΥΡΙΖΑ για την σύσκεψη της ΠΓ, το κομματικό όργανο ενημέρωσε ο Πάνος Σκουρλέτης και για τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να ανακοινώσει το «χρίσμα» σε 7 Περιφέρειες. Πρόκειται για τους δύο νυν περιφερειάρχες που είχαν στηριχθεί και την προηγούμενη φορά, τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Επίσης, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, τον Γιώργο Δέδε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Κωνσταντίνο Κατσιμίγα για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και τον Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το Σαββατοκύριακο η ΚΕ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία, ο Αλέξης Τσίπρας προσδιόρισε και τον «οδικό χάρτη» της κυβέρνησης, τουλάχιστον έως τα Χριστούγεννα. Βάσει αυτού, δρομολογημένη είναι η συνταγματική αναθεώρηση, η ψήφιση των μέτρων του λεγόμενου «πακέτου ΔΕΘ» και ο προϋπολογισμός.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σαββατοκύριακο θα εκλεγεί και το νέο κομματικό όργανο που θα διαδεχθεί την Πολιτική Γραμματεία. Συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση ότι η πρώτη προτεραιότητα του νέου οργάνου, μόλις αυτό συγκροτηθεί και συνεδριάσει για πρώτη φορά, θα αφορά τη διαμόρφωση των τελικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Αν σου άρεσε κάνε