Καμμένος: Δεν μίλησα με Τσίπρα, τα συμφωνημένα ισχύουν

Καμμένος: Δεν μίλησα με Τσίπρα, τα συμφωνημένα ισχύουν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:03 Δημιουργία 12/10/18, 14:04

Ερωτηματικά προκύπτουν από την παρέμβαση του Πάνου Καμμένου στον πολιτικό σάλο, που έχει προκληθεί στον απόηχο των δηλώσεων του από τις ΗΠΑ περί της κατάθεσης του περιβόητου «Plan B» για το Σκοπιανό.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με ανάρτησή του στο twitter διαψεύδει το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο, o πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον ευρισκόμενο στις Ηνωμένες Πολιτείες κ. Καμμένο, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα, που έχει δημιουργήσει «έριδες» στο κυβερνητικό σχήμα.

Εξαπολύοντας επίθεση κατά της εφημερίδας, ο μικρός κυβερνητικός εταίρος γράφει χαρακτηριστικά: «Συνεχίζονται τα απόλυτα ψεύδη δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ». Και ο ίδιος συμπληρώνει: «Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα».

Διασκεδάζοντας δε τις εντυπώσεις για τις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πρότασή του για τη δημιουργία νέων βάσεων, ο κ. Καμμένος υποστηρίζει πως «ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα. Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν».


Τα ερωτήματα, πάντως, που γεννούν οι παλινωδίες του υπουργού, είναι εύλογα: ποιά ακριβώς «συμφωνημένα» με τον πρωθυπουργό δεν έχουν αλλάξει και μάλιστα ενώ βρισκόμαστε εν μέσω μίας άτυπης μεν παρατεταμένης δε προεκλογικής περιόδου; Τι εννοεί, όταν αναφέρεται σε «γνωστά κέντρα», που διαρρέουν ψεύδη μέσω φιλοκυβερνητικού έντυπου μέσου; Με ποιά ιδιότητα μετέβη ο κ. Καμμένος στις ΗΠΑ, ώστε να καταθέτει προτάσεις περί εθνικών ζητημάτων, οι οποίες, όπως ο ίδιος διαμηνύει, «δεσμεύουν μόνο εκείνον»; Είναι κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Εθνικής Άμυνας. Συνεπώς, οι εισηγήσεις του υποτίθεται πως έχουν τη σύμφωνη γνώμη σύσσωμης της κυβέρνησης...

Αν σου άρεσε κάνε