Στην αντεπίθεση ο Καμμένος με «καρφιά» κατά Βούτση

Στην αντεπίθεση ο Καμμένος με «καρφιά» κατά Βούτση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:34 Δημιουργία 12/10/18, 15:23

Ιδιαίτερα ορεξάτος είναι την Παρασκευή ο Πάνος Καμμένος κατά των φωνών εντός του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούν για τα όσα ανέφερε τις προηγούμενες μέρες από τις ΗΠΑ για τις νέες στρατιωτικές βάσεις και τη συνεργασία της Ελλάδας με την Ουάσινγκτον.

Με ανάρτηση του στο Twitter, o υπουργός Εθνικής Άμυνας επικαλείται δημοσίευμα, κατά το οποίο οι τριμερείς Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου και Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ διευρύνονται με τη συμμετοχή της Γαλλίας στην πρώτη και των ΗΠΑ στη δεύτερη.

«Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι άξονες… Η Γαλλία και η Αμερική προστίθενται στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο» ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.



Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε εκφράσει «έκπληξη και απορία» για τη ρητορική του κ. Καμμένου, τόσο σε σχέση με το εναλλακτικό σχέδιο για το Σκοπιανό, όσο και με την πρόσκληση προς τις ΗΠΑ να επεκτείνουν τις στρατιωτικές τους βάσεις στη χώρα.

«Μπορώ να εκφράσω την έκπληξή μου και την απορία μου που κατατείνεται σε αυτή τη ρητορική, η οποία είναι πολύ πέρα από τη διατύπωση της πάγιας θέσης του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου, και είναι σεβαστή και διατυπωμένη ότι δεν συμφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Kontra».

«Εμείς εργαζόμαστε για τη συνεργασία στα Βαλκάνια, αντίθετα με τη διαμόρφωση αξόνων για να αποτρέψουμε τα εθνικιστικά δόγματα και στερεότυπα από πλευράς Αλβανίας και Τουρκίας. Άρα, δεν αντιλαμβάνομαι πού θα βοηθούσε η διαμόρφωση αντιαξόνων και αντιμετώπων με άλλες χώρες που ανέφερε ο Πάνος Καμμένος. Περιμένω να δώσει παραπέρα ερμηνείες για να κατανοήσουμε τι εννοεί. Έχω εκτιμήσει ότι αυτό είναι λάθος από κάθε άποψη. Η μεγάλη στρατηγική διαφορά έγκειται στο αν θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Αν σου άρεσε κάνε