Φίλης: Ο κ. Καμμένος προσπαθεί να παίξει τον ρόλο του... Σαλβίνι

Φίλης: Ο κ. Καμμένος προσπαθεί να παίξει τον ρόλο του... Σαλβίνι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:56 Δημιουργία 13/10/18, 19:54

Κριτική στην κυβέρνηση για πλεονάσματα και ΕΡΤ άσκησε ο Νίκος Φίλης από το βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, μην παραλείποντας παράλληλα, να παρομοιάσει τον Πάνο Καμμένο με τον Ματέο Σαλβίνι.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Α' Αθήνας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόκλησης «πολιτικής ζημίας» από τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τις επιλογές προσώπων στη δημόσια τηλεόραση.

Σχετικά με την οικονομία, ο κ. Φίλης εξήρε τις προσπάθειες προστασίας των ασθενέστερων, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον στόχο των πλεονασμάτων αλλά και για τις ξένες επενδύσεις.

Ειδική αναφορά έκανε, τέλος, και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος -όπως υπογράμμισε- επιχειρεί να διαδραματίσει ρόλο «Σαλβίνι».

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την άνευ εμποδίων ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος. Ξεκαθάρισε πάντως, ότι η απόφαση συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ ήταν εξαρχής ορθή.

Το στίγμα της ομιλίας του είχε δοθεί και νωρίτερα, στο πλαίσιο δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Δεν είναι υπουργός α λα καρτ. Με τις δηλώσεις του, τον υποτελή φιλο-αμερικανισμό του και τις επινοήσεις για άξονες στο πλαίσιο ενός "ψυχρού" βαλκανικού πολέμου, επιβαρύνει τη διεθνή θέση της χώρας και δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή» είχε τονίσει μεταξύ άλλων.

Αν σου άρεσε κάνε