Απομάκρυνση Καμμένου από το ΥΠΕΘΑ ζητά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Απομάκρυνση Καμμένου από το ΥΠΕΘΑ ζητά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:42 Δημιουργία 14/10/18, 14:30

Ακόμα ένα επεισόδιο στις επιθέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πάνου Καμμένου για το Σκοπιανό σημαίνουν οι δηλώσεις του βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλου, που τόνισε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρέπει να απομακρυνθεί από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Μιλώντας στο ρ/σ «Παραπολιτικά», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θα ήταν έντιμο και για εκείνον και για μας να φύγει από το υπουργείο Άμυνας. Δεν γίνεται να διαφωνεί ο υπουργός Άμυνας με τον υπουργό Εξωτερικών. Θεωρώ ότι θα ήταν ένα σενάριο τίμιο να φύγει από την κυβέρνηση» και πρόσθεσε πως «μπορεί να στηρίζει την κυβέρνηση για όλα τα ζητήματα που θέλει, για την κάθαρση, για την οικονομία, για την ανασυγκρότηση της χώρας, για τις μεταρρυθμίσεις που οφείλουμε να κάνουμε και να έχει την διαφορετική του άποψη γύρω από το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό είναι δικαίωμα του, θα μπορούσε να το κάνει χωρίς να είναι υπουργός Άμυνας».

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι ο Πάνος Καμμένος θα μπορούσε να διαλέξει ένα άλλο υπουργείο προκειμένου να μην ανακατεύεται σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και τον επέκρινε για τις επιθέσεις του κατά του Νίκου Κοτζιά. «Θα μπορούσε να διαλέξει ένα άλλο υπουργείο και να μην ανακατεύεται στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής με αυτό τον τρόπο. Είναι η προσωπική μου άποψη, ο πρωθυπουργός καθορίζει τους υπουργούς του αλλά αν επιμένει ότι μαζί μας θέλει να συνεχίσει με ζητήματα που προτάσσει και για τα οποία έκανε και μία συμφωνία με τον πρωθυπουργό θα πρέπει να φύγει από το υπουργείο Άμυνας» σημείωσε και τόνισε πως «συνεχίζει να ανακατεύεται στα ζητήματα διαμόρφωσης της εξωτερικής πολιτικής. Πριν από λίγο καιρό έλεγε ότι εμπιστεύεται απόλυτα τον Νίκο Κοτζιά και τώρα του επιτίθεται με ένα τρόπο ο όποιος δεν συνάδει με την συντροφικότητα που πρέπει να υπάρχει στην κυβέρνηση μας».

Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι εφόσον κλιμακωθεί η σύγκρουση με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναζητήσει άλλους βουλευτές προκειμένου να συνεχίσει να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην Βουλή ως κυβέρνηση και κατηγόρησε τον κ. Καμμένο για φανατικό ατλαντισμό που ενοχλεί τα αριστερά αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε πως όταν η ασυμβατότητα χαρακτήρων και προθέσεων πάρει εκρηκτικό χαρακτήρα πρέπει η συνεργασία να λυθεί.

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε με σκωπτικό τρόπο τα όσα ακούστηκαν χθες στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Καμμένο, όπου ο Νίκος Φίλης τον χαρακτήρισε Έλληνα Σαλβίνι και Όρμπαν. «Μπορεί για τον Πάνο Καμμένο να μην είναι βρισιές το “Σαλβίνι” και “Όρμπαν”, μπορεί να ονειρεύεται να γίνει για την Ελλάδα κάτι σαν τον Σαλβίνι αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα».

Αν σου άρεσε κάνε