Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την υποψηφιότητα Τίμερμανς για τις ευρωεκλογές

Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την υποψηφιότητα Τίμερμανς για τις ευρωεκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:20 Δημιουργία 14/10/18, 16:14

Τη στήριξη του στον Φρανς Τίμερμανς για το χρίσμα του υποψηφίου των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών για την προεδρία της Κομισιόν στις ευρωεκλογές του 2019 ανακοίνωσαν την Κυριακή τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, έπειτα από συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «για τις σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις, η προώθηση της ευρωπαϊκής ενοποίησης αποτελεί τον μόνο ασφαλή δρόμο. H Ευρώπη πρέπει να γίνει και πάλι ελκυστική. Και αυτό μπορούν να το κάνουν οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις με ένα σχέδιο για την προώθηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της φτώχειας, των ανισοτήτων και των μεταναστευτικών ροών. Για να σταματήσει να ενισχύεται o εθνικολαϊκισμός και ο αντιευρωπαϊσμός πρέπει οι πολίτες να νιώθουν ότι συμμετέχουν στις αποφάσεις. Χρειάζονται εδώ και τώρα δομικές αλλαγές με στόχο τη δημοκρατική νομιμοποίηση. Να ξανακάνουμε την Ευρώπη έναν χώρο δημοκρατίας, ευημερίας και ασφάλειας. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατικής οικογένειας.

Στο πλαίσιο αυτό, η υποψηφιότητα του Φρανς Τίμερανς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο να ηγηθεί μιας εκστρατείας της κεντροαριστεράς ενόψει των ευρωεκλογών του προσεχούς Μαΐου είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή. Η ΔΗΜΑΡ, η οποία προέρχεται από έναν χώρο που πίστεψε το όραμα της ενωμένης Ευρώπης, θα συμμετέχει ενεργά στις ερχόμενες ευρωεκλογές με στόχο το Κίνημα Αλλαγής να διαδραματίσει ρόλο και στην αλλαγή των ευρωπαϊκών συσχετισμών. Ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού και η ευρωπαϊκή οικογένεια των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είναι το σπίτι μας. Οι σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσουν πριν να είναι αργά, για να αντιμετωπιστεί η άνοδος του εθνικολαϊκισμού, της ακροδεξιάς και για να δοθούν προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας, του προσφυγικού και της ασφάλειας.

Εμείς δεν υιοθετούμε τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος α λα καρτ, όπως πράττει ο ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί μία επιδοματική πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις και τις πολιτικές της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα που συγκυριακά και καιροσκοπικά θυμήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστηρίζει την αύξηση της φτώχειας και το μοίρασμα επιδομάτων καθώς αυτή δεν είναι σοσιαλδημοκρατική πολιτική. Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία ενθαρρύνει χωρίς ιδεοληπτικές εμμονές την υγιή επιχειρηματικότητα για επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης και παροχή από το κράτος ποιοτικών υπηρεσιών σε τομείς κοινωνικής πολιτικής, όπως η υγεία και η παιδεία» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Αν σου άρεσε κάνε