Καμμένος: Με τον κ. Τσίπρα είμαστε  σε πλήρη αρμονία

Καμμένος: Με τον κ. Τσίπρα είμαστε σε πλήρη αρμονία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:15 Δημιουργία 15/10/18, 08:51

Την πλήρη αρμονία των σχέσεων μεταξύ ΑΝΕΛ - ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «Βρεθήκαμε μαζί για να πατήσει η χώρα στα πόδια της».

«Με τον πρωθυπουργό, πάντα συνεννοούμαστε. Επί 3,5 χρόνια, η κυβέρνηση αυτή βρέθηκε μαζί με 3 κοινούς σκοπούς, ο πρώτος ήταν ή έξοδος από τα μνημόνια και το πετύχαμε. Ο 2ος στόχος ήταν η καταπολέμηση της διαφθοράς και αυτό το παλεύουμε και ο 3ος στόχος είναι η ανάπτυξη της χώρας και αυτό θα το πετύχουμε», τόνισε.

«Ποτέ δεν είπαμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ταυτιστήκαμε ιδεολογικά. Εξάλλου ακόμα και τα δικά μας τα προεκλογικά σποτ ήταν απόλυτα σαφή. Εμείς με τον Τσίπρα δεν βρεθήκαμε μαζί για να κρύψουμε κάτω από το χαλί τα εγκλήματα του παρελθόντος. Δεν βρεθήκαμε για να του κρύψω εγώ τα υποβρύχια όπως έκρυψε ο Βενιζέλος στον Σαμαρά. Με τον κ. Τσίπρα βρεθήκαμε για να πατήσει η χώρα στα πόδια της. Είμαστε σε πλήρη αρμονία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το plan B, σχετικά με το Σκοπιανό, ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει το εναλλακτικό σχέδιο του συγκυβερνώντος κόμματος, αλλά δεν το έχει εγκρίνει ως εναλλακτική εθνική πολιτική.

«Εμείς βάσει του καταστατικού δεν συμφωνούμε να παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας στη γειτονική χώρα, αλλά δεν εμποδίσαμε την κυβέρνηση να κάνει ένα διάλογο και να δείξει οι η χώρα μας έχει τη διάθεση να βρεθεί λύση», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

«Στην πολιτική δεν μπορείς να έχεις άρνηση, όταν είσαι ενώπιον του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Έχεις την υποχρέωση στη δική σου άρνηση να βγάλεις και μια εναλλακτική πρόταση. Την εναλλακτική πρόταση τη γνωρίζει ο πρωθυπουργός, αλλά δεν την έχει εγκρίνει ως κυβερνητική πολιτική. Θα ήταν μια εναλλακτική πρόταση από τη στιγμή που η Συμφωνία των Πρεσπών δεν προχώραγε, είτε από εμάς, είτε από τους ίδιους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στις δημοκρατικές διαδικασίες και τα δημοκρατικά κόμματα η πλειοψηφία αποφασίζει. Εάν η πλειοψηφία των δύο κομμάτων αποφασίσει ότι πρέπει να υπάρξει διαζύγιο, θα υπάρξει διαζύγιο», τόνισε.

Απαντώντας στην κριτική του Νίκου Φίλη, περί Σαλβίνι ανέφερε «οι ΑΝΕΛ δεν είναι ο Σαλβίνι, οι ΑΝΕΛ στήριξαν την κυβερνητική πολιτική στο θέμα των προσφύγων περισσότερο από όποιον άλλο γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η σωστή πολιτική».

Για το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε ότι «ήταν ένα πολύ πετυχημένο ταξίδι».

«Σε αυτό το ταξίδι πιστοποιήθηκε ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε σχέση με τις ΗΠΑ και τις γύρω χώρες. Η ανακοίνωση του Νετανιάχου ότι στην τριμερή Ελλάδα Κύπρος Ισραήλ, προστίθενται και οι ΗΠΑ δίνουν πολύ μεγάλη αξία στον ρόλο που θα παίξει η χώρα. Αυτό που εξασφαλίσαμε από τις ΗΠΑ είναι πολύ σημαντικά για την άμυνα της χώρας», εξήγησε ο κ. Καμμένος και συνέχισε:

«Οι ΗΠΑ περιμένουν από την Ελλάδα πρωτοβουλίες σε σχέση με την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής. Η Ελλάδα πρέπει να είναι το κέντρο που θα γίνεται ο διάλογος στη Μεσόγειο. Οι ΗΠΑ είναι ο κύριος στρατηγικός εταίρος της χώρας».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι σε αντίθεση με ότι γράφετε «δεν υπάρχει καμία νέα βάση, αλλά διευκόλυνση που προβλέπεται από την συμμετοχή της χώρας μας στην τριμερή συμφωνία».

Αν σου άρεσε κάνε