Υπουργικό για να κοπάσει ο «τυφώνας Πάνος»

Υπουργικό για να κοπάσει ο «τυφώνας Πάνος»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:24 Δημιουργία 16/10/18, 08:57

Το μήνυμα πως η κυβέρνηση βαδίζει «ενωμένη» προς την υλοποίηση του έργου της αναμένεται να στείλει ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει την Τρίτη με «φόντο» την κρίση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, στον απόηχο των δηλώσεων του Πάνου Καμμένου από τις ΗΠΑ περί «εναλλακτικών λύσεων» όσον αφορά το «μέτωπο» του Σκοπιανιού, οι οποίες έχουν ξεσηκώσει πολιτικές «θύελλες».

Ήδη το τελευταίο 24ωρο σημειώνονται διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου πως οι ενδοκυβερνητικές εντάσεις οδεύουν προς εκτόνωση, αίσθηση την οποία πρώτος καλλιέργησε ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, όπου δήλωσε πως με τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται σε πλήρη «αρμονία», επιχειρώντας έτσι να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το «ρήγμα» στις σχέσεις τους.

Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, η δίψα και των δύο για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραμονή τους στην εξουσία είναι βαθύτερη από τη «ρωγμή» στον πολιτικό τους «γάμο». Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση του σημερινού Υπουργικού «κλείδωσε» κατά το τετ-α-τετ τους στη ΛΑΕΔ χθες το μεσημέρι, όπου οι «συγκυβερνήτες» τα βρήκαν, τα συμφώνησαν… Περί «συμφωνημένων» με τον πρωθυπουργό, άλλωστε, πρώτος μίλησε ο κ. Καμμένος, όταν «κάρφωσε» τα «γνωστά κέντρα», που διαρρέουν «ψεύδη» μέσω του φιλοκυβερνητικού Τύπου.

Είναι σχεδόν σίγουρο πως κατά τη σημερινή του ομιλία ο κ. Τσίπρας θα επιτεθεί κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως εκείνη προκαλεί πολιτικό σάλο, καθώς είναι γνωστό πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν διαφωνίες, ωστόσο βαδίζουν μαζί στο δρόμο προς την έξοδο της χώρας από το τέλμα. Πρόκειται για το ίδιο «αφήγημα», που επαναφέρει ο πρωθυπουργός, όποτε ο μικρός κυβερνητικός εταίρος παραληρεί και απειλεί…

Τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια των αναφορών του κ. Τσίπρα το περασμένο Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, από όπου έστειλε διπλό μήνυμα, τόσο προς τον Ζόραν Ζάεφ, όσο και προς τον κ. Καμμένο, πως «εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν» και αν η γειτονική χώρα δεν προβεί στις αλλαγές που προβλέπουν «οι Πρέσπες», τότε η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να δεχθεί την ΠΓΔΜ σε οργανισμούς και συμμαχίες.

Ωστόσο, οι «γκρίνιες» στην Κουμουνδούρου δεν έχουν κοπάσει. Ενδεικτική της δυσαρέσκειας του κόμματος με τον ΥΠΕΘΑ είναι η χθεσινή παρέμβαση του Πάνου Σκουρλέτη στη δημόσια τηλεόραση ότι η στάση Καμμένου αποτελεί «μεγάλο πολιτικό ζήτημα», προσθέτοντας πως δεν μπορεί ο κυβερνητικός εταίρος να απειλεί συνεχώς με αποχώρηση.

Αν σου άρεσε κάνε