Νέο θερμό επεισόδιο για Κοτζιά-Καμμένο στη «σκιά» του Σκοπιανού

Νέο θερμό επεισόδιο για Κοτζιά-Καμμένο στη «σκιά» του Σκοπιανού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:34 Δημιουργία 16/10/18, 16:25

Δεν λέει να κοπάσει η ένταση, που επικρατεί στις σχέσεις του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη «σκιά» του Σκοπιανού. Ακόμη ένα θερμό επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στους δύο άντρες, αυτή τη φορά κατά την τοποθέτηση του Νίκου Κοτζιά στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΥΠΕΞ εγκάλεσε τον Πάνο Καμμένο για εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών εις βάρος της εθνικής εξωτερικής πολιτικής.

Κοστούμι «διαιτητή» φόρεσε από την πλευρά του ο Νίκος Παππαάς, ο οποίος παρενέβη στην ενδοκυβερνητική κόντρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο υπουργοί δεν περνούν και την πιο αρμονική φάση όσον αφορά την πολιτική τους συνύπαρξη. Όλα ξεκίνησαν, στον απόηχο του παραληρήματος του μικρού κυβερνητικού εταίρου για το πρόσφατο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, όταν ο ίδιος έσπευσε να δηλώσει δικαιωμένος, κρίνοντας τη σχετική διαδικασία ως «άκυρη» λόγω της πολύ χαμηλής συμμετοχής στις κάλπες.

Απαντώντας, τότε, ο κ. Κοτζιάς είχε τονίσει τη στήριξη της κυβέρνησης Τσίπρα στο Ζόραν Ζάεφ, όσον αφορά τις προσπάθειες του τελευταίου να επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στη συνέχεια, ο ίδιος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, προχωρώντας ακόμη και σε δηλώσεις χάρη αστεϊσμού, τύπου οι διαφωνίες με τον κ. Καμμένο είναι σαν «το καβγαδάκι ενός γάμου». Ωστόσο, επί της ουσίας το «ρήγμα» βαθαίνει.

Σε πρόσφατες από κοινού δηλώσεις του με τον κ. Παππά, ο κ. Κοτζιάς άφησε σαφέστατες «αιχμές» κατά του ΥΠΕΘΑ για τις «εναλλακτικές προτάσεις» του κ. Καμμένου από τις ΗΠΑ, οι οποίες και πυροδότησαν ένα εκρηκτικό κλίμα εις βάρος του.

«Ο υπουργός Εξωτερικών δεν πρέπει να μιλάει πολύ, για να ακούγεται όταν μιλάει», ήταν το μήνυμα που πρόσφατα εξέπεμψε ο κ. Κοτζιάς, απαντώντας για το «Plan B» του κ. Καμμένου στο μέτωπο του Σκοπιανού.

Κατά τα λοιπά, στο σημερινό Υπουργικό, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εξέφρασε την πρόθεσή της να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αν σου άρεσε κάνε