Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για το «Ελ. Βενιζέλος»

Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για το «Ελ. Βενιζέλος»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:33 Δημιουργία 16/10/18, 16:27

Ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης χρησιμοποιεί η ΝΔ, με την Πειραιώς να απευθύνει ερωτήματα για την απόπειρα παράτασης της παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται πως «η κυβέρνηση επιχείρησε να παραχωρήσει με απευθείας ανάθεση το “Ελευθέριος Βενιζέλος” για επιπλέον 20 χρόνια, έναντι μόλις 483 εκατ. ευρώ. Με παρέμβαση της ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όχι μόνον έκρινε ότι ήταν ευτελές το τίμημα αλλά επί της ουσίας υποχρέωσε την κυβέρνηση να επανεκκινήσει τη διαδικασία. Με συνέπεια το αεροδρόμιο να δοθεί τελικά έναντι τιμήματος 1,115 δισ. ευρώ. Δηλαδή 131% παραπάνω από την αρχική τιμή!».

Συνεχίζοντας, η ΝΔ ερωτά τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Υποδομών/Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη:

«· Ποια ήταν η διεθνής διαγωνιστική διαδικασία που οδήγησε στη Συμφωνία της 30ης Σεπτεμβρίου 2017 και πώς λήφθηκε η απόφαση παραχώρησης του αεροδρομίου έναντι 483 εκ. ευρώ, που απεδείχθη ότι αντιτίθεται στο ευρωπαϊκό δίκαιο εκθέτοντας την Ελλάδα διεθνώς;

· Σε ποια μελέτη βασίστηκε το τίμημα των 483 εκατ. ευρώ, με ποια κριτήρια την ενέκρινε η κυβέρνηση, και βάσει ποιας μελέτης τελικά αποφασίστηκε το τίμημα να ανέλθει σε 1.115 εκατ. ευρώ;

Όσο η Κυβέρνηση -και ιδίως ο Υπουργός των Οικονομικών- σιωπά, τόσο θα επιβεβαιώνονται οι ενδείξεις ενός τεράστιου σκανδάλου» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Αν σου άρεσε κάνε